16 Δεκ 2016

Υπεγράφη η μεταβίβαση του 24% του ΑΔΜΗΕ στους Κινέζους

Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 24% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ, μεταξύ της ΔΕΗ και της κινεζικής State Grid, έναντι του ποσού των 320 εκατ. ευρώ. Στη σχετική εκδήλωση συμμετείχε και ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι χάρη στη συγκεκριμένη συμφωνία γίνεται ...
ακόμη ένα βήμα στη «στενή οικονομική σχέση» Ελλάδας - Κίνας.
Ο ίδιος έθεσε ως στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα, προς όφελος των καταναλωτών και την προστασία του περιβάλλοντος. «Είμαστε αποφασισμένοι, να προχωρήσουμε βήμα - βήμα προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον στον τομέα της ενέργειας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, υποστήριξε ότι η επένδυση της State Grid συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης της Κίνας προς την Επιχείρηση και την Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΑΔΜΗΕ διαθέτει μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες, άριστο δυναμικό και αυξημένο ρόλο στην ηλεκτρική ενεργειακή ενοποίηση.
Εκ μέρους της κινεζικής εταιρείας, ο Χου Βέι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, εστίασε στη στρατηγική σημασία της συμφωνίας και πρόσθεσε ότι η State Grid διαθέτει τεράστια εμπειρία στα δίκτυα υψηλής τάσης αλλά και στα έξυπνα δίκτυα.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr