8 Νοε 2016

Το πρώτο τετ - α - τετ Τσίπρα - Φίλη μετά τη θύελλα

Το πρώτο τους τετ - α - τετ μετά την απομάκρυνση Φίλη από την κυβέρνηση και τα εκρηκτικά της απόνερα θα έχουν το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην υπουργός Παιδείας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ....
Το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 18.30 στην Κουμουνδούρου και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την χθεσινή παράδοση του υπουργείου Παιδείας από τον Νίκο Φίλη και τη δήλωση του ότι «εκτελέστηκε συμβόλαιο πολιτικού του θανάτου» από την Εκκλησία και κέντρα της αντιπολίτευσης.

Για την απομάκρυνση και τις βολές Φίλη ερωτήθηκε το πρωί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στο ερώτημα με ποια κριτήρια αποφασίστηκε η αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Παιδείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «τα κριτήρια αφορούν την αποτελεσματικότερη διαχείριση ρήξεων και μετώπων» και την «εφαρμογή των αποφάσεων της κυβέρνηση που είναι συλλογικές».

«Ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανένας υπουργός δεν είναι μαθητής», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ στο ερώτημα εάν στην απομάκρυνση Φίλη έπαιξαν ρόλο οι έξωθεν πιέσεις απάντησε: «στις αποφάσεις του πρωθυπουργού δεν βαραίνουν πιέσεις από θεσμικούς ή εξωθεσμικούς παράγοντες».

Οι 4 προτεραιότητες της κυβέρνησης 

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι οι 4 προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η έναρξη της συζήτησης για το χρέος, η ενίσχυση των επενδύσεων και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Επιτέθηκε επίσης στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι «το σχέδιό της είναι άκρως επικίνδυνο για τη χώρα» και προσθέτοντας: «Το ενδιαφέρον της είναι η παλινόρθωση του παλαιού συστήματος και επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα αποσταθεροποίησης, ζητώντας διαρκώς εκλογές».

Αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών τόνισε πως «πήραμε εντολή να τελειώνουμε με το καθεστώς της διαπλοκής. Δεν θα υποχωρήσουμε παρά τις πρόσκαιρες αντιξοότητες. Δημιουργείται ατμόσφαιρα συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων και έχουμε στόχο αυτό να οδηγήσει στη συγκρότηση ΕΣΡ. Αν η ΝΔ επιμείνει στην άρνηση, εμείς δεν θα αποδεχτούμε επιστροφή στο καθεστώς ανομίας».
Πηγή: http://tvxs.gr