8 Νοε 2016

Βερολίνο: Πολιτικό άσυλο σε όσους διώκονται από τον Ερντογάν

Η Γερμανία είναι ανοικτή σε όλους τους πολιτικά διωκόμενους στην Τουρκία δήλωσε ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt. Όπως είπε, όσοι διώκονται πολιτικά στην Τουρκία μπορούν να ζητήσουν ...
άσυλο στη Γερμανία. «Αυτό ισχύει ρητά, όχι μόνο για δημοσιογράφους», πρόσθεσε.
Ο Μίχαελ Ροτ σημείωσε ότι αυτό που συμβαίνει αυτόν τον καιρό στην Τουρκία δεν συμβαδίζει με την αντίληψη την οποία έχει η γερμανική κυβέρνηση για τις ευρωπαϊκές αξίες, το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου.
Ο Σοσιαλδημοκράτης υφυπουργός ανέφερε ότι η αναμενόμενη, σήμερα Τετάρτη, έκθεση προόδου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία θα είναι αρνητική.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει έναν πολύ νηφάλιο, πολύ σαφή και πολύ κριτικό απολογισμό του τι δεν προχωρά καλά στην Τουρκία ή τι δεν λειτουργεί καθόλου. Και είναι δυστυχώς πάρα πολλά αυτά» είπε στη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα.
Τάχθηκε ωστόσο κατά της διακοπής των διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία διότι αυτό «θα άφηνε μόνους τους Τούρκους, οι οποίο είναι προσανατολισμένοι προς τη Δύση».
* Φωτογραφία: διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του Ερντογάν στο Βερολίνο 

Πηγή: http://tvxs.gr