22 Νοε 2016

«Σχέδιο Β» από τους Ευρωπαίους για την αποχώρηση του ΔΝΤ

Η Εναλλακτική
Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI, επικαλούμενο υψηλόβαθμες πηγές, αναφέρει πως οι διαφωνίες στους κόλπους των δανειστών, ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους του ελληνικού προγράμματος είναι υπαρκτές και η επίτευξη συναίνεσης είναι δύσκολη....
Το ΔΝΤ θέτει ως προϋπόθεση της συμμετοχής του στο πρόγραμμα τα μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, στόχοι που συνδέονται άρρηκτα με το μέγεθος του χρέους και το κόστος εξυπηρέτησής του.
Για το λόγο αυτό οι Βρυξέλλες εξετάζουν ένα «Σχέδιο Β» στο ενδεχόμενο απόφασης του ΔΝΤ να μη συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Σύμφωνα με το MNI για το κλείσιμο της αξιολόγησης θα απαιτηθεί πολιτική απόφαση.
Διαβάστε επίσης: Μission Impossible: Τι ακριβώς ζητά ο Σόιμπλε από την Ελλάδα
«Παρά την πρόοδο δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου» καθώς οι διαφορές μεταξύ των δανειστών καθιστούν δύσκολη την επίτευξη συναίνεσης έως τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, γράφει το MNI.
Σημειώνεται πως οι εκπρόσωποι των δανειστών αναχώρησαν την Τρίτη από την Αθήνα και πριν τη συνεδρίαση του EuroWorking Group, στις 28 Νοεμβρίου, αναμένεται να έχουν τηλεδιάσκεψη για το «κλείσιμο» των εκκρεμοτήτων.
Πηγή: http://tvxs.gr