6 Νοε 2016

Ανάληψη ευθύνης για τα «γκαζάκια» σε οχήματα των ΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ:αρχειου
Την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών τα ξημερώματα την Πέμπτη 3/11 και της Παρασκευής 4/11,σε οχήματα των ΕΛΤΑ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και στην πρόσοψη της εταιρίας Q-Plus στην Θεσσαλονίκη ανέλαβε με ...
ανακοίνωσή της που ανήρτησε σε γνωστό διαδικτυακό ιστότοπο
η «Επαναστατική σύμπραξη για την επιθετική ανατροπή του υπάρχοντος».
Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους στο athens.indymedia.org
Για εμάς η αλληλεγγύη βρίσκεται στη δράση. Βρίσκεται στον καθημερινό, αδιάκοπο αγώνα ενάντια στην κυριαρχία. Στόχος μας δεν είναι μόνο η σύνδεση με τους συντρόφους που υφίστανται την καταστολή, αλλά αντιλαμβανόμενοι την ζωή μας σαν μια αλληλουχία μαχών στον αέναο πόλεμο για ελευθερία, ανοίγουμε συνεχώς νέα μέτωπα επίθεσης, διογκώνουμε τις κοινωνικές εντάσεις, για την όξυνση του κοινωνικού πολέμου, για την καταστροφή του κόσμου της εξουσίας. Η έμπρακτη αλληλεγγύη βρίσκεται στη συνενοχή μέσα στην εξεγερτική διαδικασία, μεταξύ των ατομικοτήτων που μοιραζόμαστε την ίδια επιθυμία να περάσουμε στην επίθεση εναντίον των καταπιεστών μας. Μέσα στον αγώνα των συντρόφων μας αναγνωρίζουμε και τον δικό μας αγώνα, για να βιώσουμε την ελευθερία της αναρχίας, για να πραγματώσουμε τις επιθυμίες μας μέσω της εξέγερσης.

Περνώντας στην επίθεση

Στον πόλεμο ενάντια στην εξουσία, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλούς εχθρούς και να λάβουμε υπ' όψιν ποικίλους παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι και η μάχη με το χρόνο. Και αυτό όχι μόνο με την έννοια των καθοριστικών λεπτών κατά την διάρκεια μιας ενέργειας άμεσης δράσης, αλλά πολύ περισσότερο με την έννοια της αναμονής για την ύπαρξη κατάλληλων συνθηκών για να περάσουμε στην επίθεση. Γιατί κάθε λεπτό που αφήνουμε να περάσει άπραγοι, είναι ένα λεπτό που αφήνεται χώρος στην εξουσία να προελάσει, να επιτεθεί στις γραμμές μας, να εγκαθιδρύσει οικουμενικά το δίγμα της ησυχίας, της τάξης και της ασφάλειας. Γι' αυτό και κάθε στιγμή πρέπει να στοχεύουμε στη σύγκρουση έχοντας όμως πάντα στο μυαλό μας ότι η επίθεση οφείλει να γίνεται με την κατάλληλη οργάνωση και να εντάσσεται στην χάραξη προοπτικών, που θα συμβάλλουν στην πραγμάτωση της αναρχικής επανάστασης.

Αναζητώντας στόχους

Οι βιομηχανικές κοινωνίες με τα αστικά κέντρα των μητροπόλεων και τις καταναλωτικές οάσεις στις σύγχρονες ερήμους της ανθρώπινης ματαιοδοξίας, εξυπηρετούν ποικιλοτρόπως την ισχυροποίηση και διαιώνισης της εξουσιαστικής μηχανής. Η εξουσία, αν και είναι κάτι αχανές, καθώς περνάει μέσα στους διάφορους κοινωνικούς ρόλους, συμπεριφορές και νοοτροπίες, είναι ταυτόχρονα η αντανάκλαση των θεσμών και των κρατικών μηχανισμών. Ο επαναστατικός αναρχικός αγώνας λειτουργεί προς δύο κατευθύνσεις. Την αποδόμηση και εν τέλει τον πλήρη αφανισμό των κοινωνικών ρόλων και προτύπων ώς έχουν, και την υλική καταστροφή της εξουσιαστικής βιτρίνας. Η επαναστατική διαδικασία, είναι μια εξελίσσιμη διαδικασία που οφείλει να προωθεί την κριτική στο υπάρχον, την αναζήτηση στόχων επίθεσης, αλλά και το συνεχές πείραμα σκέψης και δράσης. Αυτό πραγματώνεται όχι αναγκαστικά με βάση κάποιο επαναστατικό δόγμα, αλλά αναλύοντας τις γραμμές του εχθρού, εντοπίζοντας τις σχισμές και τα κενά του, διογκώνοντας την κοινωνική πόλωση, με σκοπό την διάχυση της αναρχικής δράσης στα υποκείμενα που επιλέγουν ξεκάθαρα το στρατόπεδο των εξεγερμένων. Με το σκεπτικό πως η κυριαρχία δεν είναι μονοθεϊστική θρησκεία, αλλά έχει εξαπλωθεί παντού, είναι χρέος μας να εντοπίσουμε τους συνδεδεμένους θεσμούς και να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό του εκμεταλλευτικού συμπλέγματος.
Είναι χρέος μας να αναγνωρίζουμε οτι μας φτάνει η σαπίλα του κόσμου που ζούμε για αφορμή επίθεσης στις δομές του καπιταλισμού.
Είναι χρέος μας να κάνουμε τον πόλεμο ζωή μας και την ζωή μας πόλεμο.
Μέχρι την αναρχία.

Την πέμπτη 3/11 και την παρασκευή 4/11, τοποθετήσαμε εμπρηστικούς-εκρηκτικούς μηχανισμούς σε οχήματα των ΕΛΤΑ και στην πρόσοψη της εταιρίας Q-Plus στην θεσσαλονίκη, σε αλληλεγγύη με τους αιχμάλωτους αναρχικούς που βρίσκονται φυλακισμένοι για την υπόθεση της ληστείας στον Βελβεντό Κοζάνης. Η εταιρία Q-Plus εκδίδει πιστοποιητικά εγκυρότητας για τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.
Αλληλεγγύη στους αναρχικούς φυλακισμένους
Επαναστατική σύμπραξη για την επιθετική ανατροπή του υπάρχοντος 
Πηγή: http://www.seleo.gr