17 Οκτ 2016

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι φτωχός ο σημερινός κόσμος, αλλά άνισος και άδικος

Ανακοίνωση από Κουμουνδούρου για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας 
«Ως Αριστερά θεωρούμε ότι δεν είναι φτωχός ο σημερινός κόσμος, αλλά άνισος και άδικος και γι’ αυτό εξαπλώνεται αντί να μειώνεται η φτώχεια» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την «Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας». «Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού ...
έχει φτωχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια της νεοφιλελεύθερης σκληρής λιτότητας, την οποία και θέλουμε να τερματίσουμε το ταχύτερο δυνατό, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σ’ όλη την Ευρώπη» σημειώνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «ένας από τους μεγάλους στόχους που τέθηκε από το δεύτερο Συνέδριό μας είναι η οικοδόμηση του ευρύτερου δυνατού μετώπου αντι-λιτότητας στο επίπεδο της ΕΕ και στο μέτωπο αυτό έχουν θέση όχι μόνο οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, αλλά και άλλες αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις».
«Η σημερινή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει κάνει πολλά για την αντιμετώπιση της φτώχειας στη χώρα μας. Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώτος νόμος που εισηγήθηκε η κυβέρνηση μετά το Γενάρη του 2015, ήταν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ στη συνέχεια αναπτύχθηκαν σημαντικές πρωτοβουλίες και από το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» προσθέτει η ανακοίνωση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «βασικό συστατικό του δικού μας αγώνα εναντίον της φτώχειας είναι η αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού με όρους προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και εξασφάλισης στοιχειωδώς ανεκτών συνθηκών στέγασης και διαβίωσης των προσφύγων που έχουν καταφύγει στη χώρα μας, ξεριζωμένοι από τους πολέμους, την καταπίεση και την φτώχεια σε περιοχές που δεν είναι πολύ μακριά μας».
«Για τον ΣΥΡΙΖΑ η καταπολέμηση της φτώχειας είναι συνυφασμένη τόσο με τη δίκαιη ανακατανομή του παγκόσμιου πλούτου, όσο και με την προώθηση της ισότιμης διεθνούς συνεργασίας, που είναι απαραίτητη και για έναν νέο κόσμο ειρήνης και ασφάλειας, διότι βασική πηγή ανασφάλειας παγκοσμίως είναι η διεύρυνση των ανισοτήτων και η παγκόσμια κοινωνική κρίση. Διεκδικώντας, λοιπόν, τον βαθύ εκδημοκρατισμό του διεθνούς συστήματος και την αναβάθμιση του ρόλου του ΟΗΕ ως εγγυητή της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας, διεκδικούμε και την καθιέρωση μιας Παγκόσμιας Κοινωνικής Χάρτας» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr