16 Σεπ 2016

Τα ΕΛΤΑ ανοίγουν ηλεκτρονικό κατάστημα στην πλατφόρμα Tmall

Το ραντεβού της Alibaba με τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και τους παράγοντες του τουρισμού, που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Άνω των 600 επιχειρηματιών αλλά και ...
οι εκπρόσωποι των σχετικών φορέων, ενημερώθηκαν άμεσα και με λεπτομέρειες για τις ευκαιρίες που ανοίγει η συνεργασία με τον Κινέζο γίγαντα και για τις «γέφυρες» που μπορούν να χτιστούν, ώστε και τα ελληνικά προϊόντα να διοχετευθούν σε μία τεράστια αγορά, αλλά και να αυξηθεί το ρεύμα Κινέζων τουριστών προς τη χώρα μας. 

Μπόρεσαν επίσης να ενημερωθούν για τη διαμόρφωση εθνικής τουριστικής στρατηγικής για την Κίνα, για τις βασικές αρχές εξαγωγικού μάρκετινγκ καθώς και για τις πρωτοβουλίες δικτύωσης επιχειρήσεων του Ε.Ε.Α.. Όσοι δεν μπόρεσαν να παραστούν, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά μέσω του διαδικτύου. Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή στις άμεσες επαφές που έγιναν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τα στελέχη του κινεζικού κολοσσού. Τα πρώτα αποτελέσματα αυτών των επαφών, είναι ήδη πολύ σημαντικά. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε: -Τη δέσμευση της Alibaba, για αύξηση των Κινέζων επισκεπτών το επόμενο καλοκαίρι κατά 100.000, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Alitrip. – Τα ΕΛΤΑ ανοίγουν ηλεκτρονικό κατάστημα στην πλατφόρμα Tmall που απευθύνεται στους Κινέζους καταναλωτές και αναπτύσσουν στρατηγική υποστήριξης στην εφοδιαστική αλυσίδα των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θέλουν να εξάγουν μικρές ποσότητες στην Κίνα. – Η Περιφέρεια Κρήτης προχωρεί άμεσα σε συνεργασία με την πλατφόρμα της Alibaba για προώθηση κρητικών προϊόντων στην Κίνα καθώς και για την προσέλκυση τουριστών. -Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ξεκινά τη συνεργασία με την Alitrip και την Alipay, προκειμένου να διασυνδεθεί η δική του καινοτόμος πλατφόρμα καταχώρισης των εμπορικών καταστημάτων, εστιατορίων και σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος. 

Έτσι θα διευκολυνθούν οι Κινέζοι επισκέπτες στην εύκολη επιλογή των καταστημάτων, την πληρωμή λογαριασμών μέσω του κινητού τους στην Ελλάδα, αλλά και στην παροχή πολύτιμων πληροφοριών για τη χώρα μας-πάντα μέσω των συσκευών τους. -Ο σύνδεσμος ελληνικών επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, GRECA, είναι πλέον σε άμεση επαφή με την κινέζικη εταιρεία για το πώς θα μπορούν οι ελληνικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες να διασυνδεθούν με την Alibaba. Πρόκειται για ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων που αποκτούν πλέον οι ελληνικές επιχειρήσεις, χάρη στο δίαυλο επικοινωνίας που άνοιξε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με την Alibaba. Θεωρείται βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν πολλές σημαντικές συνέργειες, με απώτερο στόχο την τόνωση της ελληνικής οικονομίας. 

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών άνοιξε το δρόμο για την εξωστρέφεια και θα συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της καταστροφικής κρίσης. 
Πηγή : Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών 
Πηγή: http://taxydromeio.gr