15 Σεπ 2016

«Φρένο» από τους δανειστές στο πάγωμα οφειλών των επαγγελματιών

Στον αέρα βρίσκεται, μέχρι νεωτέρας, η πρωθυπουργική εξαγγελία στη ΔΕΘ για «πάγωμα» των παλαιών οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών, καθως συναντά ενστάσεις και επιφυλλάξεις από την πλευρά των δανειστών. Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή ...
συνάντηση του «κουαρτέτου» με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, με τους επροσώπους των πιστωτών όμως να ζητούν πρόσθετα, εμπεριστατωμένα στοιχεία.
«Εμείς θέσαμε τα ζητήματα, οι θεσμοί ζήτησαν περισσότερα στοιχεία και θα τα στείλουμε σε νεότερη τηλεδιάσκεψη», δήλωσε ο Γιώργος Κατρουγκαλος μετά τη συνάντηση. Η τηλεδιάσκεψη αναμένεται να γίνει την επομενη εβδομάδα, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών αναχωρούν αύριο από την Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσοί ζητούν εξειδίκευση του κυβερνητικού σχεδίου, με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς για να τα μελετήσουν και να τοποθετηθούν οριστικά.
Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει ασφαλιστική ενημερότητα σε οφειλέτες που θα πληρώνουν και θα είναι συνεπείς στις καταβολές των τρεχουσών εισφορών τους, με ταυτόχρονο «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Για να ενταχθεί ο οφειλέτης στο πρόγραμμα θα πρέπει να καταβάλει ανελλιπώς τις τρέχουσες εισφορές για να μην βγει εκτός ρύθμισης.
Πηγή: http://tvxs.gr