5 Ιουν 2016

Δεν θα υπάρξουν απαλλαγές για το διάστημα που ίσχυσε η διάταξη για τις πολιτικές offshore

«Δεν υπάρχει θέμα απαλλαγής για το χρόνο που ίσχυσε η διάταξη για τις offshore», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews. Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός εκτιμά ...
ότι η διάταξη για τις offshore δεν θα πέσει στα δικαστήρια. «Η διάταξη, η οποία τροποποιήθηκε, αφορά μια ειδική κατηγοριά ανθρώπων. Τους πολιτικούς. Συνδέεται με το δημόσιο συμφέρον και γι' αυτό θεωρούμε ότι δεν θα πέσει στα δικαστήρια. Ωστόσο, αν κάποιος υπουργός ή αιρετός βρεθεί να έχει εταιρεία στο εξωτερικό, μετά το συγκεκριμένο νομοθέτημα, και αναζητήσει σωτηρία στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε σε ποιό κόμμα ανήκει και τι δηλώσεις έχει κάνει αυτές τις ημέρες περί ηθικής», δηλώνει στην εφημερίδα.
Τέλος εξαπολύει επίθεση στη ΝΔ για το γεγονός ότι απουσίαζε από την ψηφίσει της τροπολογίας που απαγορεύει τις πολιτικές offshore. «Αυτοί που έχασαν και έπεσαν στο λάκκο που έσκαψαν, ήταν όσοι από την αντιπολίτευση έσκιζαν τα ιμάτιά τους επί τέσσερις ημέρες και αποχώρησαν τρέχοντας από την αίθουσα, γιατί δεν άντεχαν να ακούσουν τα ονόματα Παπασταύρου, τις λίστες Παναμά, Λαγκάρντ, Μπόργιανς και όπου αλλού βρίσκονται τα στελέχη τους. Άλλωστε είχαν και μια προθεσμία 60 ημερών....Μάλλον γι' αυτό έφυγαν τρέχοντας από την αίθουσα, για να προλάβουν…», σχολιάζει.
Πηγή:http://tvxs.gr