5 Ιουν 2016

Έτσι θα είναι οι νέες ταυτότητες

Αντίο στις ταυτότητές τους θα πουν οι Έλληνες πολίτες το 2017, καθώς θα αντικατασταθούν από νέου τύπου ταυτότητες, οι οποίες θα κοστίσουν στον καθένα μας 10 ευρώ και στο κράτος συνολικά 80 εκατομμύρια ευρώ. Οι νέες ταυτότητες δεν θα μπορούν να ...
παραχαραχθούν. Σκοπός είναι να αποθηκεύονται στις νέες ταυτότητες βιομετρικά χαρακτηριστικά, που δεν αντιγράφονται και δεν πλαστογραφούνται, καθώς και στοιχεία όπως το ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ κλπ που θα αντικαταστήσουν πιστοποιητικά και δημόσια έγγραφα.
Οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων. Αντίθετα στα διαβατήρια που εκδίδονται από την Αστυνομία –σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας– δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κρούσματα πλαστογραφίας. Το ίδιο και στα νέα διπλώματα οδήγησης, που από το 2009 εκδίδονται με τις ίδιες προδιαγραφές από το Εθνικό Κέντρο Έκδοσης Εγγράφων Ασφαλείας, που εδρεύει στη διεύθυνση διαβατηρίων της Αστυνομίας.

Έτσι θα είναι οι νέες ταυτότητες:

NEA TAYTOTHTA

Πηγή:http://tvxs.gr