9 Ιουν 2016

Παρέμβαση της ΕΚΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Eξέφρασε την βεβαιότητα του ότι οι τελικές λεπτομέρειες στη νέα συμφωνία της Ελλάδος με τους δανειστές της ολοκληρώνονται 
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσω του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής Μπενουά Κερέ, τοποθετείται δημοσίως για το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους, θεωρώντας αναγκαιότητα την ελάφρυνση του και εκτιμώντας παράλληλα ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο. Σύμφωνα ....
με το Βloomberg ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης σε δηλώσεις του στο γαλλικό κανάλι France 24, υποστήριξε ότι «ένας ακόμη γύρος ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδος, παρόλο που αυτό έχει αναδιαρθρωθεί δύο φορές μέχρι τώρα, κρίνεται αναγκαίος».
Ο ίδιος μιλώντας πάντα στην γαλλική τηλεόραση εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι οι τελικές λεπτομέρειες στη νέα συμφωνία της Ελλάδος με τους δανειστές της ολοκληρώνονται, γεγονός που θα «ανοίξει την πόρτα για την καταβολή της δόσης προς της χώρα».
Προσέθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν αναγκαιότητα για την Ελλάδα προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης. 

Πηγή: efsyn.gr