11 Μαΐ 2016

Ένα μέλος της κίνησης «SOSτε το ΝΕΡΟ» στο τιμόνι της ΕΥΑΘ

Ο καθηγητής του ΑΠΘ Γιάννης Κρεστενίτης αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ). Ο κ. Κρεστενίτης είναι μέλος του Συντονιστικού Πολιτών και Φορέων ...
«SOSτε το ΝΕΡΟ» ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Ο Γιάννης Κρεστενίτης είναι καθηγητής Παράκτιας Τεχνικής και Ωκεανογραφίας στον Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος ΑΠΘ, διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (1987) και διπλωματούχος αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός ΕΜΠ (1974).
Στα ερευνητικά ενδιαφέροντά του εντάσσονται οι υποβρύχιοι αγωγοί και τα παράκτια τεχνικά έργα, η παράκτια μηχανική, η φυσική ωκεανογραφία, η μεταφορά φερτών υλών και η δορυφορική ωκεανογραφία.
Στο τιμόνι της ΕΥΑΘ ΑΕ διαδέχεται τον χημικό Νίκο Παπαδάκη, ο οποίος είχε οριστεί διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας το 2009, ενώ το 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα και του προέδρου της, διατηρώντας έκτοτε τον τίτλο του μακροβιότερου επικεφαλής της.

Ο Γιάννης Κρεστενίτης (φωτογραφία) είναι ένας εκ των ιδρυτών της πρωτοβουλίας πολιτών «SoSτε το νερό» που έφερε σε πέρας το δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ που έγινε στη Θεσσαλονίκη.
Σημειώνεται ότι ο γαλλικός όμιλος SUEZ που κατέχει το 5,5% των μετοχών της εταιρείας και έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για το πλειοψηφικό πακέτο της ΕΥΑΘ άφησε αιχμές για την αλλαγή στη διοίκηση και απείχε διά του εκπροσώπου του Γ. Δανιόλου από την ψηφοφορία για την νέα διοίκηση.
Το νέο 11μελές ΔΣ της ΕΥΑΘ απαρτίζεται από τους εξής:
  • Κρεστενίτης Ιωάννης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
  • Παπαϊωάννου Ιωάννης, Α' Αντιπρόεδρος
  • Βαλάνη Στέλλα, Β' Αντιπρόεδρος
  • Τανιμανίδου Στεφανία - Αντωνιάδης Ιωάννης, Ανεξάρτητα και μη εκτελεστικά μέλη
Τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι: Πετρίδης Εύδοξος, Λάτσιου Χρυσούλα-Ολυμπία, Τσιώνας Ιωάννης, Καραχάλιου Ελευθερία. Και εκ μέρους των εργαζομένων Γ. Αρχοντόπουλος και Αν. Σαχινίδης 
Πηγή:http://tvxs.gr