1 Απρ 2016

EuroWorking Group: Θετικό σήμα για ολοκλήρωση αξιολόγησης πριν τις 12 Απριλίου

«Ευρεία συναίνεση» στο ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» των ζητημάτων μπορεί να διευθετηθεί «εύκολα» αν υπάρχει «πολιτική βούληση» και πως υπάρχουν πολύ λίγα σημεία που έχουν ακόμα τεχνικές δυσκολίες υπήρξε στο έκτακτο ...
EuroWorking Group, που εξέτασε την πορεία των διαπραγματεύσεων Αθήνας - δανειστών στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης. Τα παραπάνω υποστήριξε ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημειώνοντας πως ιδανικά θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πριν από τις 12 Απριλίου, υπογραμμίζοντας πως ο χρόνος ολοκλήρωσης της εξαρτάται από την «πολιτική βούληση».
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Αλεξάντερ Βίντερσταϊν, δήλωσε ότι το κουαρτέτο θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 2 Απριλίου, προκειμένου να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες από τη Δευτέρα 4 Απριλίου.  Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ, στα δημοσιονομικά μέτρα και στους δημοσιονομικούς στόχους, αρκέστηκε να σημειώσει ότι η Κομισιόν επιθυμεί η συμφωνία του Αυγούστου «να εφαρμοστεί πλήρως και πιστά, βασισμένη σε μια δίκαιη αξιολόγηση».
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει προσηλωμένη στους όρους της συμφωνίας του Αυγούστου» όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε, συμπληρώνοντας πως η Επιτροπή εργάζεται σκληρά για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος.
Πηγή:http://tvxs.gr