1 Απρ 2016

Κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων προανήγγειλε ο Αλεξιάδης

Το νομοσχέδιο με τα κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων που έχουν Έλληνες στο εξωτερικό είναι σε διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξη ...
που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός είπε ότι τα κίνητρα για όσους δηλώσουν τα κεφάλαια που έχουν στο εξωτερικό θα αφορούν στην απαλλαγή τους από πρόστιμα και κάποιες προσαυξήσεις, πιθανόν και από ποινικές διώξεις. «Δεν θα συγχωρήσουμε τα πάντα, αλλά θα δώσουμε κίνητρα, ώστε να υπάρξει συμμετοχή», δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, προσθέτοντας ότι τα δηλούμενα κεφάλαια θα φορολογούνται με τον συντελεστή φορολογίας που ίσχυε, όταν δημιουργήθηκαν τα εισοδήματα.
«Εάν κάποιος είχε δηλώσει εισόδημα, για παράδειγμα, 200.000 ευρώ σε ένα έτος, αλλά είχε καταθέσει 500.000 ευρώ, τότε θα πρέπει να καλύψει τη διαφορά. Οι προτάσεις για συντελεστή φορολογίας 10-15% δεν είναι σοβαρές, ο συντελεστής θα είναι υψηλότερος», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.
Ο κ. Αλεξιάδης εκτίμησε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει απώλειες εσόδων μεταξύ 15 και 20 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή και το παράνομο εμπόριο.
Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι έχουν επιβληθεί πρόστιμα πάνω από 200 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή έως σήμερα, ενώ σημείωσε ότι οι Αρχές ερευνούν σήμερα 1,3 εκατομμύρια ΑΦΜ (Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου).
Αναφερόμενος στην πορεία των δημοσίων εσόδων φέτος, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι είναι εντός των στόχων του προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι η κυβέρνηση θα αυξήσει τη φορολογία εισοδήματος και ενοικίων, όπως συμφωνήθηκε με τους πιστωτές πέρυσι το καλοκαίρι.
Πηγή:http://tvxs.gr