23 Απρ 2016

Προσκλητήριο Μητσοτάκη για «πλατιά κοινωνική συμφωνία»

Συνέδριο ΝΔ
Με προσκλητήριο σε μια «πλατιά κοινωνική συμφωνία αλήθειας» ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε χθες το βράδυ το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και, ταυτόχρονα, την επιχείρηση ανασύνταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη νέα ...
εσωκομματική θύελλα για την ΟΝΝΕΔ. Η εναρκτήρια ομιλία Μητσοτάκη ήταν μια προσπάθεια να δοθεί μήνυμα ενότητας, σύνθεσης αλλά και διεύρυνσης του κόμματος σε κεντροδεξιές κοινωνικές δυνάμεις. Εξ ου και η αναφορά στην «πλατιά κοινωνική συμφωνία αλήθειας», η οποία όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ θα βασίζεται στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Νέα Δημοκρατία και στη δέσμευση του κόμματος να πράττει πάντοτε την αλήθεια.
«Δεν θα είμαι αρχηγός της καμαρίλας»
«Δεν έχει καμία σημασία για μένα σε ποια πλευρά του εμφυλίου ήταν οι γονείς και οι παππούδες κάθε ανθρώπου ή σε ποια κομματική νεολαία ήταν πριν 20 - 30 χρόνια. Σήμερα με ενδιαφέρουν όσα μας ενώνουν. Και είναι πολλά», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ επιχείρησε να δώσει εικόνα εσωκομματικής νηνεμίας και ενότητας λέγοντας: «Για μένα δεν υπάρχουν καραμανλικοί, μητσοτακικοί, σαμαρικοί στη Νέα Δημοκρατία. Το απέδειξα με τις πράξεις μου. Οδηγός στις επιλογές μου είναι μόνο η αξιοκρατία… Στόχος μου είναι να είμαι ένας αρχηγός όχι της κλίκας, όχι της καμαρίλας, όχι του παρασκηνίου, αλλά δημοκρατικός πρόεδρος ενός σύγχρονου, οργανωμένου, νοικοκυρεμένου, ανοικτού ευρωπαϊκού κόμματος».
«Να φύγει η ασφυξία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε επίσης έντονη κριτική στην κυβέρνηση – «να φύγει η ασφυξία που προκαλεί η κυβέρνηση» είναι ένα από τα κεντρικά συνθήματα του συνεδρίου – και υποστήριξε ότι στόχος της ΝΔ είναι να «δώσουμε ρεαλιστική ελπίδα και προοπτική στη χώρα». «Ολες και όλοι μαζί, ενωμένοι στην κοινή αποστολή, φέρνουμε οξυγόνο στην Ελλάδα μας που ασφυκτιά, στην Ελλάδα μας που κινδυνεύει. Αφήνουμε πίσω την κρίση και τα λάθη του χθες. Ξεκινάμε να χτίζουμε την Ελλάδα του 2021. Την περήφανη Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης», είπε.
Πηγή:http://tvxs.gr