6 Απρ 2016

ΑΣΕΠ: Πώς θα διοριστούν οι επιτυχόντες σε άλλη υπηρεσία ή φορέα

Τη διαδικασία, βήμα προς βήμα, διορισμού επιτυχόντων του ΑΣΕΠ σε άλλη υπηρεσία ή φορέα από αυτή όπου αρχικώς προορίζονταν, καθορίζει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χριστόφορου Βερναρδάκη. Τη δυνατότητα αυτή δίνει ο νόμος 4369/16 (άρθρο 32) και προβλέπεται ...
η κάλυψη κενών οργανικών θέσεων υπηρεσιών ή φορέων του Δημοσίου αποκλειστικά σε εξαιρετικές και επείγουσες περιπτώσεις. Αφορά όσους περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και των φορέων που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από την 1.1.2009 και μετά, καθώς και όσους έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση των αρχικώς διορισθέντων υποψηφίων με απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε το ίδιο χρονικό διάστημα, βάσει διαδικασιών πλήρωσης θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΑΣΕΠ και των φορέων, των οποίων οι πίνακες έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ και δεν διορίστηκαν.
Η υπηρεσία ή ο φορέας διορισμού πρέπει να βρίσκεται στον ίδιο ή όμορο νομό, ενώ εάν ο διοριστέος δεν αποδεχτεί τη νέα θέση, διατηρεί το δικαίωμα διορισμού του στην αρχική. Τα αιτήματα για κάλυψη κενών θέσεων από διοριστέους υποβάλλονται «ειδικώς αιτιολογημένα» στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης χωρίς να απαιτείται η έγκριση της Επιτροπής της Π.Υ.Σ. 33/2006.
Η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου συγκεντρώνει τις εκκρεμότητες διορισμού εντός του ίδιου νομού για τον οποίο έχουν υποβληθεί αιτήματα κάλυψης θέσεων και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν, συγκεντρώνει τις εκκρεμότητες διορισμού εντός των όμορων αυτού νομών.
Η επιλογή γίνεται από τους διοριστέους των ιδίων κλάδων και ειδικοτήτων με βάση τα απαιτούμενα προσόντα διορισμού των νέων θέσεων προς κάλυψη και με βάση την παλαιότητα δημοσίευσης του πίνακα διοριστέων σε ΦΕΚ ή της ημερομηνίας που φέρει η απόφαση του Τμήματος του ΑΣΕΠ περί αναπλήρωσης και κατά φθίνουσα σειρά της βαθμολογίας με την οποία έχουν εγγραφεί στους πίνακες διοριστέων του αντίστοιχου κλάδου/ειδικότητας.
Αν συμπέσει η παλαιότητα των πινάκων γραπτού διαγωνισμού με άλλους οριστικούς πίνακες διοριστέων, προηγούνται οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες γραπτού διαγωνισμού. Μεταξύ των ισοβαθμούντων σε ΦΕΚ οριστικών πινάκων διοριστέων της ίδιας διαδικασίας επιλογής (γραπτός διαγωνισμός ή με σειρά προτεραιότητας) και της ίδιας ημερομηνίας έκδοσης προηγείται ο υποψήφιος που είναι μεγαλύτερος στην ηλικία.
Η αλλαγή της υπηρεσίας ή του φορέα διορισμού των διοριστέων διενεργείται, κατόπιν έκδοσης απόφασης κατανομής του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τις νέες προς κάλυψη θέσεις.