6 Απρ 2016

"Η Αυστρία αναγνωρίζει ότι ελληνικά σύνορα είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης"

«Η Αυστρία αναγνωρίζει ότι ελληνικά σύνορα είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης», κατέστησε σαφές ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, στις δηλώσεις του μετά τις συνομιλίες που είχε στην Αθήνα με τον Έλληνα ομόλογο του Πάνο Καμμένο. Ενόψει της επικείμενης ...
συνόδου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις 18 και 19 Απριλίου στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί των δύο χωρών επισήμαναν την ανάγκη θέσπισης και υλοποίησης πλέον μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ίσο καταμερισμό του αριθμού των προσφύγων-μεταναστών στις χώρες της ΕΕ, την υπογραφή και υλοποίηση των συμφωνιών μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τρίτων χωρών για τις επιστροφές μεταναστών και την ενίσχυση της FRONTEX σε επιχειρησιακό επίπεδο ώστε να ανταποκρίνεται πιο γρήγορα στην αποστολή της.
Το απόγευμα ο υπουργός Άμυνας της Αυστρίας θα επισκεφθεί το κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή:http://www.enikos.gr