31 Μαρ 2016

Κύρτσος: Η ΝΔ ας ζητάει εκλογές, αρκεί... να μην το κυνηγάει και πολύ

Σε αντίθετη γραμμή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μιλώντας στη συζήτηση για τη Δικαιοσύνη στη Βουλή ζήτησε εκλογές, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος δήλωσε «ούτε πρόκειται να κατέβουμε στους δρόμους, δεν έχουμε καμία τέτοια διάθεση,...
ούτε είμαστε σε θέση να επιβάλουμε εκλογές». Σχολιάζοντας το αίτημα που διατύπωσε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης για τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, ο Γιώργος Κύρτσος «αποδόμησε» την πρόταση αυτή, μιλώντας στο Κόκκινο.
Όπως είπε, ήταν απλώς μία διαφορετική διατύπωση του «αν δεν μπορείτε, φύγετε ... Ούτε πρόκειται να κατέβουμε στους δρόμους, δεν έχουμε καμία τέτοια διάθεση, ούτε είμαστε σε θέση να επιβάλουμε εκλογές ... το λες για να ενισχύσεις το επιχείρημά σου, εν πάσει περιπτώσει δεν υπάρχει καμία κινητοποίηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να επιταχυνθούν οι εξελίξεις».
«Αν λοιπόν φτάσουμε στο Σεπτέμβριο και γίνει και καμία "στραβή" με τον τουρισμό και δεν έχουν αποδώσει αυτά, τότε η κυβέρνηση δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στη Βουλή αλλά θα έχει τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία ...  Με αυτή τη λογική, ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να προβάλλει ένα τέτοιο αίτημα, αρκεί να μην το κυνηγάει και πολύ», όπως είπε.
Σημείωσε μάλιστα ότι η ΝΔ ποντάρει σε μείωση της δημοτικότητας της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, λόγω πιθανών μέτρων που θα ληφθούν στην πορεία για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Πηγή:http://tvxs.gr