9 Μαρ 2016

«Ετέθη η ατζέντα» δήλωσε ο Τσακαλώτος μετά τη συνάντηση με το κουαρτέτο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος....
Σύμφωνα με τον υπουργό, «ήταν μια εισαγωγική συζήτηση κατά την οποία ετέθη η ατζέντα» των διαπραγματεύσεων.
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δεν παραβρέθηκε λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας.
Η συνάντηση του «κουαρτέτου» με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο ξεκίνησε στις 18:30. Στις συζητήσεις που έχουν προηγηθεί, οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν είχαν ανοίξει τα «χαρτιά» τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Το «πρεστίζ» και η ουσία στη λύση για το χρέος
Τα βασικά ζητήματα των διαπραγματεύσεων αφορούν στον προσδιορισμό του ύψους του δημοσιονομικού κενού και τον τρόπο κάλυψής του, στο νέο ασφαλιστικό καθεστώς, στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, στις αλλαγές στο φορολογικό, στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και στην πλήρη ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Η συνάντηση του κ. Σταθάκη με το κουαρτέτο θα γίνει αύριο, Πέμπτη.
Αύριο, Πέμπτη στις 17.30 η νέα συνάντηση 
Με αντικείμενο τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 17.30, η νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών, όπως ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.
Αργότερα, στις 19.30, η ημερήσια διάταξη της συνάντησης προβλέπει συζήτηση για την αναπτυξιακή στρατηγική του αγροτικού τομέα.
Πηγή:http://tvxs.gr