24 Μαρ 2016

Γιούνκερ: Οι τρομοκράτες φοίτησαν στα σχολεία μας

«Φαίνεται ως εισαγόμενη τρομοκρατία, αλλά εκείνοι οι οποίοι διαπράττουν αυτές τις πράξεις γεννήθηκαν στην Ευρώπη, πέρασαν από τα σχολεία μας και έλαβαν ενεργά μέρος στην κοινωνική μας ζωή» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε κοινή ...
συνέντευξη που παραχώρησε σε μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες. «Δίνουν την εντύπωση μόνο ότι έρχονται από αλλού, ενώ είναι από δω» τόνισε, ενώ στο ερώτημα αν έχει αποτύχει η ενσωμάτωσή τους, ο πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε ότι  «καμιά από τις χώρες της ΕΕ δεν υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχής στο θέμα της ενσωμάτωσης».
Ο πρόεδρος της εκτελεστικής εξουσίας της ΕΕ στην μακροσκελή συνέντευξη του, αναφέρεται στην κριτική που άσκησε και η Γαλλία, για κενά ασφαλείας στο Βέλγιο, τονίζοντας: «Το Βέλγιο δεν πρέπει να δέχεται μαθήματα από κανέναν για την καταπολέμηση της τζιχάντ».
Μνημονεύοντας ειδικά τη νεολαία του Βελγίου, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ τονίζει ότι «αξίζουν συγχαρητήρια  στους νέους, στην πυροσβεστική, στην αστυνομία, στους πολίτες. Οι Βέλγοι μπορούν να είναι υπερήφανοι σήμερα, και δεν είναι αρκετά συχνά».
Πηγή:http://tvxs.gr