18 Μαρ 2016

Οι αγρότες κάνουν απολογισμό και σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους

Το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών  στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Επιτροπής των 69 μπλόκων που συντάχθηκαν, κατά τον πρόσφατο αγώνα των αγροτών, πίσω από το ίδιο πλαίσιο αιτημάτων «για την επιβίωση της ...
μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην πολιτική ξεκληρίσματος που εφαρμόζουν η ΕΕ και η κυβέρνηση».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στο πλαίσιο της σύσκεψης:

   * Θα γίνει εκτίμηση του 40ήμερου αγώνα στα μπλόκα.
   * Θα ληφθούν μέτρα για την οργάνωση της καθόδου των αγροτών, με λεωφορεία, στην Αθήνα, την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή, καθώς της αγροτικής συμμετοχής στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.
   * Θα παρθούν αποφάσεις για τον προγραμματισμό της αγωνιστικής δράσης των μικρομεσαίων αγροτών που μετά τα μπλόκα, συνεχίζεται με διάφορες μορφές και τον συντονισμό της από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
   * Θα γίνει συζήτηση για το πώς θα προχωρήσει αποτελεσματικά η αναγκαία ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, με τη μαζικοποίηση και ισχυροποίηση των Αγροτικών Συλλόγων-Ομοσπονδιών και τη δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν, το άπλωμα και το δυνάμωμα της παρέμβασης και της δράσης του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους αγρότες στα χωριά, αλλά και τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πηγή:http://www.enikos.gr