16 Μαρ 2016

Νέα αντιπρόταση της κυβέρνησης στους θεσμούς για το αφορολόγητο

Συμφωνία εντός της ημέρας με τους εκπροσώπους των θεσμών για το φορολογικό αναζητά η κυβέρνηση που υπέβαλλε στους θεσμούς νέα αντιπρόταση σχετικά με το αφορολόγητο όριο. Για τον συγκεκριμένο λόγο, μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου ...
γύρου της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους πιστωτές, συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση στις 18.30.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης, που άρχισε στις 13.30, η ελληνική πλευρά παρουσίασε νέα πρόταση, με μικρότερη, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σχέση με την πρόταση των εκπροσώπων των θεσμών, μείωση του αφορολόγητου και αλλαγές στους ενδιάμεσους συντελεστές.
Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός παράγοντας, υπήρξαν αρχικά σχόλια από την πλευρά των πιστωτών, οι οποίοι πρέπει να επικοινωνήσουν και με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους για να τους ενημερώσουν για την ελληνική αντιπρόταση.
Σημειώνεται ότι, οι εκπρόσωποι των θεσμών και ειδικά το ΔΝΤ επιζητούν διεύρυνση της φορολογικής βάσης με μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου και μεταφορά της επιβάρυνσης στα χαμηλότερα εισοδήματα, ενώ διαφωνούν με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή 50%.
Από την πλευρά του, άλλος κορυφαίος παράγοντας στις διαπραγματεύσεις, ερωτηθείς εάν θα υπάρξει συμφωνία σήμερα, δήλωσε ότι είναι «ζήτημα δύο έως τριών ημερών ακόμη».
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους και ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι τις 25 Μαρτίου.
Όπως εκτίμησε η κ. Γεροβασίλη, η αξιολόγηση θα επιτευχθεί χωρίς μεγάλες αλλαγές στις προτάσεις που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και οι οποίες κινούνται απολύτως μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας του καλοκαιριού.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει δεκτές προτάσεις που κινούνται έξω από πλαίσιο της συμφωνίας και θα κινηθεί απολύτως εντός της εντολής που έχει λάβει από τον ελληνικό λαό.
Πηγή:http://tvxs.gr