16 Μαρ 2016

Έκκληση του Γλέζου για το προσφυγικό

Έκκληση «να σταματήσει το έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος της Ανθρωπότητας» απευθύνει μέσω της  ιστοσελίδας «κίνηση ενεργοί πολίτες» το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος. Ο κ. Γλέζος ζητά «Ο.Η.Ε. , Ευρωπαϊκή Ένωση, Κράτη, Κόμματα, Κινήματα και Θρησκευτικές Ενώσεις να προσφέρουν άσυλο ...
στους πρόσφυγες και μετανάστες.»
Παράλληλα καλεί «τον Επίτροπο Μετανάστευσης να εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε ότι θα πράξει, δημόσια και ιδιωτικά εδώ και ενάμιση χρόνο, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.»
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Για να μην κατηγορήσω όλους όσους επιχειρούν να αποφύγουν το φως της αλήθειας. Για να μην εγκαλέσω όλους εκείνους οι οποίοι συγχέουν τα γεγονότα για να κρύψουν, την απάθεια και την αδιαφορία τους, τις ενοχές τους μπροστά σ’ ένα από τα μεγαλύτερα ανθρώπινα δράματα που προσβάλλουν βάναυσα τα ανθρωπιστικά ιδεώδη του πολιτισμού.
Απευθύνω έκκληση
Σε κάθε ανθρώπινη συνείδηση και καλώ σε Παγκόσμια Διαμαρτυρία για να σταματήσει το έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος της Ανθρωπότητας.
Όλοι, Ο.Η.Ε. , Ευρωπαϊκή Ένωση, Κράτη, Κόμματα, Κινήματα και Θρησκευτικές Ενώσεις να προσφέρουν άσυλο στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Καλώ 
Για τους ίδιους λόγους, τον Επίτροπο Μετανάστευσης να εφαρμόσει όσα μου υποσχέθηκε ότι θα πράξει, δημόσια και ιδιωτικά εδώ και ενάμιση χρόνο, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.
Τέλος καλώ κάθε συνάνθρωπο ν΄ αγωνιστεί ώστε να τεθεί τέρμα σ’ αυτή τη βαρβαρότητα εναντίον της προσφυγιάς.

Μανώλης Γλέζος 
16 Μαρτίου 2016»

Πηγή:http://www.enikos.gr