15 Μαρ 2016

Μια πρώην πρόσφυγας η καλύτερη δασκάλα του κόσμου

Το έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων κέρδισε η Παλαιστίνια δασκάλα, Χάνα Αλ Χρουμπ, η οποία ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη δασκάλα του κόσμου για το 2016. Η δασκάλα, που έχει μεγαλώσει μέσα στην προσφυγιά και τώρα διδάσκει στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε ότι θα ....
ξοδέψει τα χρήματα σε υποτροφίες για όσους μαθητές θέλουν να γίνουν δάσκαλοι.
Η Αλ Χρουμπ ήταν ανάμεσα στους δέκα δασκάλους που είχαν επιλεχθεί από το βρετανικό ίδρυμα Varkey Foundation, για να συναγωνιστούν για το «Νόμπελ Διδασκαλίας», ενώ την απονομή του βραβείου έκανε μέσω μηνύματος ο Πάπας Φραγκίσκος.
«Αισθάνομαι φανταστικά και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Πάπας είπε το όνομά μου» δήλωσε η νικήτρια και πρόσθεσε «Για μια Παλαιστίνια δασκάλα το να μιλάω στον κόσμο σήμερα και να φθάνω στην κορυφή της διδασκαλίας, θα μπορούσε να γίνει παράδειγμα για τους δασκάλους σε όλο τον κόσμο».
Δήλωσε ακόμη «Περήφανη που είμαι Παλαιστίνια και στέκομαι σε αυτή τη σκηνή» και υποσχέθηκε να δημιουργήσει υποτροφίες για μαθητές που θέλουν να γίνουν δάσκαλοι.
H Χάνα Αλ Χρουμπ μεγάλωσε σε έναν καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων στη Βηθλεέμ. Στράφηκε στη διδασκαλία όταν τα παιδιά της έγιναν μάρτυρες αιματηρού επεισοδίου επιστρέφοντας στο σπίτι από το σχολείο.
Ενημερώνει τα παιδιά για της ειρηνικής στάσης ζωής την οποία προωθεί και έχει γράψει ένα βιβλίο με τον τίτλο «Παίζουμε και μαθαίνουμε» το οποίο εστιάζει στη σημασία του παιχνιδιού, της εμπιστοσύνης, του σεβασμού, της ειλικρίνειας, της γραφής και ανάγνωσης.

Πηγή: efsyn.gr