4 Μαρ 2016

Ιβάνοφ: Να αδειάσει επειγόντως η Ελλάδα από πρόσφυγες και μετανάστες

«Δε θέλουμε να δοκιμαστούν οι σχέσεις μας με την Ελλάδα» 
Από τη διάσκεψη του ΟΑΣΕ στη Ρώμη όπου συμμετείχε, ο Πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, σημείωσε ότι για να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα με τους πρόσφυγες, αλλά και για να διαφυλαχθεί η περιφερειακή σταθερότητα στα Βαλκάνια, είναι αναγκαίο να «αδειάσει» ...
το συντομότερο δυνατόν το έδαφος της Ελλάδας από μετανάστες και πρόσφυγες, όχι όμως μέσω της βαλκανικής διαδρομής, αλλά μέσω «εναέριων διαδρόμων».
Επίσης ο κ. Ιβάνοφ επανέλαβε ότι τα Σκόπια δεν θέλει να δοκιμαστούν οι σχέσεις της με την Ελλάδα και ότι είναι αναγκαία η παροχή υποστήριξης και στις δύο χώρες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Ο κ. Ιβάνοφ σημείωσε ότι παρατηρούνται ολοένα και περισσότερα περιστατικά από μετανάστες να εισέρχονται παράνομα στο έδαφος των Σκοπίων, όπως και αυξημένες περιπτώσεις με πλαστογραφημένα έγγραφα και κρούσματα κατά των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα. «Το παράδοξο είναι ότι αυτά συμβαίνουν από το έδαφος χώρας που είναι μέλος της ζώνης του Σένγκεν. Κατά κάποιον τρόπο, έχουμε οδηγηθεί σε μία κατάσταση όπου η Μακεδονία», όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος των Σκοπίων «πρέπει να προστατεύσει την Ευρώπη από την ΕΕ».
Πηγή:http://www.newsbeast.gr