10 Μαρ 2016

Στο 70% τα έργα σε Ολυμπία, Ιόνια και Ε-65. Στο 92% ο Αιγαίου, ολοκληρώνεται ο Μορέας

Στο 70% βρίσκονται τα έργα στην Ολυμπία, την Ιόνια και τον Ε-65. Αντίθετα, η υλοποίηση των έργων είναι μεγαλύτερη στον Αιγαίου με 92% και στον Μορέα, ο οποίος θα ολοκληρωθεί σε ποσοστό 100% εντός του έτους.  
Ειδικότερα, για τους αυτοκινητόδρομους Ολυμπία Οδό, Ιόνια Οδό και ....
Ε-65 (Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος), σύμφωνα με την Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομή, έχουν ήδη υπογραφεί «Πλαίσια Συναντίληψης» με τους παραχωρησιούχους και υπάρχει δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την πλήρη αποπεράτωση των έργων εντός των προκαθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων.
Η παράδοση τους σε πλήρη κυκλοφορία ορίζεται για το Μάρτιο του 2017.

Ήδη σε εφαρμογή των πλαισίων συναντίληψης, στην Ολυμπία Οδό υπάρχει σημαντική αύξηση του ρυθμού εκτέλεσης εργασιών στα εργοτάξια του τμήματος Κόρινθος-Πάτρα, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνονται δραστικά οι εργασίες σε όλα τα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού και του αυτοκινητοδρόμου Ε65. Και οι τρεις αυτοκινητόδρομοι έχουν ολοκληρωθεί, έως σήμερα, σε ποσοστό περίπου 70%.
Στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου έχει αποκατασταθεί πλήρως ο ρυθμός εκτέλεσης των εργασιών στα εργοτάξια των νέων τμημάτων Ευαγγελισμός-Ραψάνη και Πλαταμώνας-Σκότινα και εντός του Μαρτίου θα υπογραφεί η Συμφωνία Ολοκλήρωσης του Έργου.
Ο αυτοκινητόδρομος Αιγαίου έχει ξεπεράσει το 92% της ολοκλήρωσης του.
Στον αυτοκινητόδρομο Μορέα, από το Δεκέμβριο του 2015, έχουν ξεκινήσει με εντατικό ρυθμό οι εργασίες, τόσο στο εργοτάξιο Καλαμάτας όσο και στο εργοτάξιο Πελλάνας του τμήματος Λεύκτρο-Σπάρτη.
Η επανεκκίνηση (Reset) του συγκεκριμένου έργου έχει ήδη πραγματοποιηθεί, ενώ έχουν καταβληθεί από το Δημόσιο όλα τα προβλεπόμενα χρηματικά ποσά. Ο Μορέας θα είναι ο πρώτος από τους αυτοκινητοδρόμους που θα παραδοθεί σε πλήρη κυκλοφορία και χρήση εντός του 2016.
Συγκεκριμένα, το τμήμα Λεύκτρο-Σπάρτη θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου 2016, ο κόμβος της Μεγαλόπολης θα παραδοθεί σε χρήση στις αρχές του καλοκαιριού και το σύνολο του έργου θα ολοκληρωθεί με την παράδοση της περιμετρικής Καλαμάτας το φετινό Σεπτέμβριο.
 
Πηγή: metaforespress.gr