1 Μαρ 2016

Πετρόπουλος: Στα 2.304 ευρώ το πλαφόν μίας σύνταξης και στα 3.088 για πολλές συντάξεις

Με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το ανώτατο ποσό από συντάξεις, για όσους λαμβάνουν περισσότερες από μία σύνταξη, θα μειωθεί στα 3.088 ευρώ μικτά από 3.680 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ το ανώτατο ποσό για τη μία σύνταξη, θα είναι στα 2.304 ευρώ από 2.773 ευρώ που είναι σήμερα, ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα ....
Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.
Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης θα ανώτατα όρια θα ισχύσουν, τουλάχιστον για το στάδιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή έως το 2018.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με δικαίωμα που έχουν παλαιότεροι βουλευτές και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, να εισπράττουν δύο και τρεις συντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι στόχος της κυβέρνησης, είναι να διασφαλιστεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότητα στην κατανομή των βαρών και θα τεθούν δίκαιοι κανόνες και για τους βουλευτές και τους αιρετούς.
"Μέριμνα της κυβέρνησης είναι να μη μειωθούν οι συντάξεις", είπε ο υφυπουργός Εργασίας, και τόνισε ότι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν τόσο υψηλές συντάξεις δεν υπερβαίνουν το 0,6% του συνόλου των 2.656.704 συνταξιούχων.
"Οι παροχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης θα διασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση στους συνταξιούχους και θα είναι πολλαπλάσια από τις εισφορές " κατάληξε ο κ. Πετρόπουλος.

Πηγή: enikonomia.gr