10 Μαρ 2016

Κατρούγκαλος: Απόλυτη κόκκινη γραμμή οι συντάξεις μέχρι 1.300 ευρώ

Είναι «απόλυτη κόκκινη γραμμή» ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις για όσους έχουν συντάξιμες αποδοχές μέχρι 1.300 ευρώ, με τις κύριες συντάξεις να μην υφίστανται καμία μείωση και τις επικουρικές να προστατεύονται στοχευμένα, διαβεβαίωσε ...
ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» τόνισε ότι η επικουρική δεν είναι μόνο θέμα ποσού αλλά και συντελεστή αναπλήρωσης, ενώ σημείωσε ότι για περιπτώσεις όπου έχουν καταβληθεί πολύ υψηλές εισφορές δεν είναι άδικο να υπάρχουν υψηλότερες αποδοχές.
Χαρακτήρισε, δε, «αδιαμφισβήτητο» το ότι θα σωθούν και οι επικουρικές συντάξεις.
Σχολιάζοντας την πρώτη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, ο κ. Κατρούγκαλος τη χαρακτήρισε ως «αναγνωριστική» και όπως είπε, από αυτήν διαμορφώθηκε η ατζέντα, ο οδικός χάρτης για τις επαφές που θα ακολουθήσουν.
«Ήταν περίπου όπως τα περιμέναμε», είπε ο υπουργός, καθώς επιβεβαιώθηκε η διαφοροποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τους Ευρωπαίους, όσον αφορά την εκτίμηση για το δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει.
Η επόμενη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους θεσμούς είναι προγραμματισμένη για το πρωί του Σαββάτου.
Πηγή:http://tvxs.gr