28 Φεβ 2016

Επανεξελέγη επικεφαλής του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο του Ποταμιού το οποίο εξέλεξε νέο Επικεφαλής, Συμβούλιο Αξιοποίησης και Αξιολόγησης Στελεχών (ΣΑΑΣ) και Μεγάλη Συνάντηση Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ). Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανεξελέγη στη θέση του Επικεφαλής με ποσοστό 88,16%,...
ενώ ο Παύλος Ελευθεριάδης συγκέντρωσε το 11,84%. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Σταύρος Θεοδωράκης απηύθυνε χαιρετισμό στα μέλη του Κινήματος που βρέθηκαν στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και συμμετείχαν μαζικά στο συνέδριο καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκίνησε λέγοντας: «Το Ποτάμι τόλμησε το αδύνατο, τα κατάφερε και θα τα καταφέρει ξανά. Ας πάψουν να τρέμουν τα γόνατα ορισμένων μπροστά στα δύσκολα. Δεν υπάρχουν τρία ποτάμια. Υπάρχει ένα Ποτάμι και ή είσαι ή δεν είσαι. Δεν μπορείς να απολαμβάνεις τα προνόμια του είσαι και τη δημοσιότητα του δεν είσαι».
Ο Επικεφαλής του Ποταμιού στη συνέχεια ανέφερε: «Όποιος θέλει να αρχίσει κάτι από την αρχή καλοδεχούμενος και σύμμαχος μας, γιατί εμείς όπως έχουμε πει είμαστε μόνο η μαγιά του καινούργιου. Ας έρθουν λοιπόν όλοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο ποτάμι να το κάνουν και θα τους υποδεχτούμε ως συμμάχους. Δεν απαντώ σε όλα όσα άκουσα αυτές τις μέρες γιατί με ενδιαφέρει πάνω απ' όλα η ενότητα του κινήματος». Παράλληλα τόνισε: «Αυτό το κόμμα δεν είναι του Σταύρου. Αυτό το κόμμα δεν είναι ούτε των βουλευτών. Αυτό το κόμμα είναι των εθελοντών. Είναι των συνδημιουργών και θα το καταλάβουν όλοι στην πράξη από τις πρώτες κι όλα συνεδριάσεις του Συμβουλίου Αξιολόγησης Στελεχών αλλά και της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων».
Κλείνοντας ο Επικεφαλής του Ποταμιού είπε: «Εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε μέχρι τέλους γιατί θέλουμε, και πρέπει, να διηγούμαστε στα παιδιά μας την ιστορία του Ποταμιού. Και σας διαβεβαιώ θα τη διηγούμαστε στα παιδιά μας. θα τη διηγείται η ελληνική ιστορία ότι κάποια στιγμή, κάποιοι τρελοί βρέθηκαν και δημιούργησαν από το πουθενά ένα κίνημα, με ατέλειες, με ερασιτεχνισμούς, με λάθη, με άσκοπους τσακωμούς -όπως συμβαίνει σε όλες τις παρέες- αλλά που τελικά απέδειξαν ότι οι Πολίτες μπορούν, η κοινωνία μπορεί. Θα χτυπήσουμε τους Μαθουσάλες του παλιού συστήματος και θα βγούμε νικητές».
Μετά το τέλος των ψηφοφοριών ακολούθησε παρουσίαση και ψήφιση των πολιτικών και οργανωτικών κειμένων που έχουν προκύψει ως συμπεράσματα από τις εργασίες του συνεδρίου, όπως επίσης και οι πρώτες συνεδριάσεις των νέων οργάνων.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr