10 Φεβ 2016

12-21 Φλεβάρη: 10ήμερη απεργία στα ΕΛΠΕ για ασφαλή οργανογράμματα, προσλήψεις, εργολαβοποίηση θέσεων εργασίας

Σε 10ήμερη απεργία, από την Παρασκευή 19/2 και ώρα 7:00πμ. μέχρι τη ∆ευτέρα 22/2 και ώρα 7:00πμ., προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), αντιδρώντας στην απουσία ....
αντιπροτάσεων εκ μέρους της διοίκησης, παρά τις συναντήσεις που έγιναν με το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, «για ενίσχυση - αποκατάσταση των οργανογραμμάτων, στήριξη της ουσιαστικής εκπαίδευσης σε όλα τα εργοστάσια των ΒΕΑ, ΒΕΕ και ΒΕΘ, για διαδικασίες και περιγραφές θέσεων εργασίας και φυσικά χωρίς καμία πρόταση για το μεγάλο θέμα της εργολαβοποίησης θέσεων εργασίας μόνιμης και διαρκούς ανάγκης».
Στις 3 Φλεβάρη, συνεκλήθη εκτάκτως το ΔΣ του Σωματείου, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου της 19ης Γενάρη και, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να διεκδικήσουμε: ασφαλή οργανογράμματα, προσλήψεις, ολοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης, επικαιροποίηση και αναβάθμιση διαδικασιών, πλήρεις και αναλυτικές περιγραφές θέσεων εργασίας».
Το ΔΣ αποφάσισε, με βάση την εισήγηση της Εκτελεστικής Γραμματείας, τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, ως εξής:
1. Την Παρασκευή 12/02/16 και ώρα 07:00 π.μ. αρχίζει η διαδικασία σταματήματος όλων των μονάδων των ∆ιυλιστηρίων των ΒΕΑ και ΒΕΕ μέχρι το πλήρες σταμάτημα, σύμφωνα με τα τεχνικά εγχειρίδια και μέχρι τη λήξη της απεργίας.
2. Την Παρασκευή 12/02/16 και ώρα 07:00 π.μ. λειτουργία στο μίνιμουμ της τροφοδοσίας των μονάδων του ∆ιυλιστηρίου των ΒΕΘ. Στις 15/02/16 και ώρα 07:00 αρχίζει το σταμάτημα όλων των μονάδων του ∆ιυλιστηρίου των ΒΕΘ σύμφωνα με τα τεχνικά εγχειρίδια και μέχρι τη λήξη της απεργίας.
3. Την Παρασκευή 12/02/16 το εργοστάσιο ΡΡ των ΒΕΘ μειώνει τροφοδοσία στο μίνιμουμ, το ίδιο εργοστάσιο δηλαδή ΡΡ, την Πέμπτη 18/02/16 και ώρα 07:00 π.μ. αρχίζει τη διαδικασία πλήρους σταματήματος σύμφωνα με τα τεχνικά εγχειρίδια μέχρι τη λήξη της απεργίας.
4. Την Παρασκευή 12/02/16 και ώρα 07:00 π.μ. δεν θα πραγματοποιείται καμία διακίνηση μέχρι τη λήξη της απεργίας. Ειδικά για τους σταθμούς φόρτωσης βυτιοφόρων στις ΒΕΑ και ΒΕΘ (∆ΙΘΕ, Καλοχώρι) η απεργία ισχύει από τις 06:00 π.μ. και θα εφαρμοστεί διακοπή λειτουργίας των σταθμών φόρτωσης βυτιοφόρων αυτοκινήτων και τραίνων σε όλες τις εγκαταστάσεις έως και τη λήξη της. Επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί καμία διακίνηση από και προς τρίτους μέσω αγωγών καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας.
5. Από την Παρασκευή 19/02/16 και ώρα 07:00 π.μ. έως τη ∆ευτέρα 22/02/16 και ώρα 07:00 π.μ. απεργεί και όλο το ημερήσιο προσωπικό.
Παράλληλα, το ΔΣ του Σωματείου αποφάσισε να οργανωθούν καθημερινές περιοδείες ενημέρωσης, σε όλους τους χώρους δουλειάς, «ώστε να γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι όλες τις εξελίξεις και να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στα διάφορα πρόθυμα “παπαγαλάκια” της ∆ιοίκησης που άρχισαν δυστυχώς το βρώμικο παιχνίδι τους, μήπως και σπάσουν την αποφασιστικότητα και την ενότητα των εργαζομένων, αλλά και την πίστη μας στο δίκιο του αγώνα μας».

Πηγή: ΜΕΤΑ