22 Νοε 2015

Παρίσι: Φωτογραφίες σοκ μέσα από το διαμέρισμα γιάφκα του Saint-Denis

Εικόνες που παραπέμπουν περισσότερο σε εμπόλεμη ζώνη. Κάτι τέτοιο όμως είναι και το Παρίσι μετά την τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου: μια πόλη σε πόλεμο με τους τρομοκράτες και το φόβο. Οι εικόνες μέσα από το διαμέρισμα στο...
Saint-Denis όπου κρύβονταν ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων Αμπντλελχαμίντ Αμπαούντ κι άλλοι συνεργοί του προκαλούν σοκ. Σοκ γιατί είναι η πρώτη φορά που κανείς συνειδητοποιεί, γιατί το βλέπει με τα μάτια του και δεν διαβάζει μια περιγραφή, τι ακριβώς έγινε στις επτά ώρες της επιδρομής των γαλλικών αρχών το πρωί της περασμένης Τετάρτης στο Saint-Denis και στο διαμέρισμα όπου κρύβονταν οι τζιχαντιστές τρομοκράτες.
Άλλο να διαβάζεις για μάχη αστυνομικών τρομοκρατών, για καταιγιστικά πυρά και για ανταλλαγή πυροβολισμών και άλλο να βλέπεις ένα ρημαδιό, με τοίχους διάτρητους από τις σφαίρες. Άλλο να διαβάζεις για πυροδότηση εκρηκτικών, άλλο να βλέπεις τοίχους να έχουν γκρεμιστεί.
5000 σφαίρες χρησιμοποίησαν μόνο οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. 20 χειροβομβίδες επίσης. Πέρα από τα πυρομαχικά που είχαν οι τρομοκράτες. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Πραγματικό πεδίο μάχης. Παράθυρα σπασμένα, τοίχοι γκρεμισμένοι, πατώματα που έχουν καταρρεύσει και το ίδιο το κτίριο, που στο ισόγειό του στεγάζει ένα δημοτικό σχολείο, μοιάζει με ερείπιο έτοιμο να καταρρεύσει.
Η καταστροφή είναι τέτοια που χρειάστηκαν τρεις ολόκληρες μέρες για να βρουν οι αστυνομικοί τον τρίτο νεκρό της επιχείρησης, ο οποίος δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί. Βέβαια, και η Χάσνα Αίτ Μπουλαχτσέν ταυτοποιήθηκε αλλά λίγες ώρες μετά οι γαλλικές αρχές ενημέρωσαν ότι ο άνθρωπος που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί δεν ήταν η ξαδέρφη του εγκεφάλου της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι αλλά ένας άνδρας...
Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το itv.com

 

Πηγή:http://www.newsit.gr