19 Νοε 2015

Google Maps: Τώρα ενημέρωση για την κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο

Η υπηρεσία Traffic Information τoυ Google Maps περιλαμβάνει πλέον και την Ελλάδα, απεικονίζοντας σε πραγματικό χρόνο τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν σε κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας....
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες του Google Maps είναι η ύπαρξη του Traffic Information, η οποία κάνοντας χρήση των κινητών τηλεφώνων και αναλύοντας τα στοιχεία μέσω GPS μπορεί να υπολογίσει την ταχύτητα των χρηστών των τηλεφώνων και ανάλογα η Google να δείξει στον χάρτη της αν υπάρχει κίνηση στην συγκεκριμένη περιοχή ή όχι.
Εν ολίγοις, ο χρήστης μπορεί να διαλέγει τη διαδρομή με τη λιγότερη κίνηση.

Το εξελιγμένο λογισμικό, είναι σε θέση να εξετάσει και τη σχετική κίνηση ανάμεσα σε τηλέφωνα που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο, έτσι ώστε να έχει ακόμη πιο πλήρη εικόνα -ενημερώνει δηλαδή, όχι μόνο για εάν υπάρχει καθυστέρηση στην κίνηση, αλλά και για τον βαθμό του μποτιλιαρίσματος.
Λόγω των καταγγελιών που έχουν γίνει παλαιότερα, η Google υποστηρίζει ότι τα data που συγκεντρώνονται από τα τηλέφωνα είναι ανώνυμα, ενώ πάντα υπάρχει η δυνατότητα στον χρήση να μην έχει ενεργοποιημένη την δυνατότητα στους δορυφόρους να παρακολουθούν την θέση του πάνω στον χάρτη της Google.
Η εφαρμογή είναι κατά τέτοιον τρόπο σχεδιασμένη ώστε τα data από το που ξεκίνησε και που και πότε σταμάτησε ένα αυτοκίνητο να σβήνονται αυτόματα, μετά το τέλος της διαδρομής του.
Η υπηρεσία αυτή διατίθεται πλέον και στην Ελλάδα μαζί με άλλες επιλεγμένες χώρες της Ευρώπης και είναι διαθέσιμη κυρίως για την Αθήνα, αλλά και για κεντρικές λεωφόρους άλλων μεγάλων πόλεων όπως η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο κ.λπ.
Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στις κινητές συσκευές των χρηστών, και μπορεί να ενεργοποηθεί με την επιλογή «Traffic» στο μενού του Google Maps.
Στην οθόνη τότε εμφανίζεται μία νέα μορφή του χάρτη, όπου οι δρόμοι χωρίς μποτιλιάρισμα εμφανίζονται με πράσινο χρώμα, ενώ όπου υπάρχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, ο δρόμος έχει κόκκινο χρώμα.
Και όλα αυτά σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας μία ακριβή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο σημείο σε ότι αφορά τον κυκλοφοριακό φόρτο του εκάστοτε δρόμου. 
Πηγή:http://tvxs.gr