1 Νοε 2015

Γερμανία: Ένα CD αποκαλύπτει φοροδιαφυγή ύψους 70 δισ. ευρώ

Το γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας αγόρασε ένα CD με πληροφορίες για υποθέσεις φοροδιαφυγής έναντι 5 εκ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel....
Το ύψος των ύποπτων συναλλαγών ανέρχεται στα 70 δισ. ευρώ. Όπως μεταδίσει η Deutsche Welle, οι υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται κυρίως τράπεζες και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, δεν αφορούν μόνο πράξεις φοροδιαφυγής, αλλά και χάλκευση συναλλαγών, οι οποίες οδήγησαν σε παράνομες επιστροφές φόρου.
Από το σύνολο των δεδομένων, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, το Spiegel αποκαλύπτει μόνο το όνομα της τράπεζας Banque et Caisse d'Epargne de l'Etat (BCEE) του Λουξεμβούργου, η οποία διατηρεί υποκαταστήματα στα σύνορα της χώρας με τη Γερμανία.
Το συγκεκριμένο CD είναι το ένατο που αγοράζεται μετά το 2010 από το Υπουργείο Οικονομικών του Ντίσελντορφ. Οι έρευνες σχετικά με την υπόθεση σε διοικητικό επίπεδο βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ενώ οι δικαστικές έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.
Πηγή:http://tvxs.gr