1 Νοε 2015

Ανεβάζουν ρολά οι μαγαζάτορες, τα κατεβάζουν οι εργαζόμενοι

Ανεβάζουν ρολά σήμερα οι μαγαζάτορες, αλλά τα κατεβάζουν οι εργαζόμενοι που απεργούν ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. Σε «μίνι» εκπτώσεις προχωρούν από σήμερα οι έμποροι...
όλης της χώρας προκειμένου να τονωθεί η αγορά. Οι προσφορές θα ξεκινήσουν από την 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει ότι σήμερα 1η Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. «Οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
Την ίδια στιγμή σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδου του εμπορίου έχει καλέσει για σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με στόχο την ανατροπή της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων και την επαναφορά της Κυριακής - Αργίας στον Κλάδο.
Η απεργία αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, ενώ ομόφωνη ήταν η απόφαση για συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην Πανεργατική - Πανελλαδική Απεργία, στις 12/11/2015, που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Πηγή:http://tvxs.gr