22 Νοε 2015

Αναβλήθηκαν οι εκλογές της ΝΔ λόγω τεχνικών προβλημάτων

Φιάσκο
Αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος, ύστερα από τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν την Κυριακή το πρωί και δεν επέτρεψαν...
να ανοίξουν οι συνολικά 833 που είχαν στηθεί σε όλη την Ελλάδα. Νωρίτερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε ζητήσει την αναβολή της διαδικασίας, απειλώντας πως σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί θα αποσύρει την παραίτησή του. Μετά το «γαλάζιο Βατερλό» τα εσωκομματικά στρατόπεδα αναζητούν τους υπεύθυνους.
Ήδη η πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δείχνει τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκο, σημειώνοντας πως είχαν εκφράσει από την αρχή τις ανησυχίες τους για την εταιρεία που είχε επελέγη για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών. Ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στον Real Fm, είπε για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο πως «αυτός ο “τύπος” έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί γιατί ήδη είχε εκφράσει τη στήριξή του σε συγκεκριμένο υποψήφιο (σημ: Απόστολο Τζιτζικώστα)»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «φιάσκο» που έχει «υπεύθυνους με ονοματεπώνυμα». «Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη Ν.Δ. για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει πλανώνται πλάνην οικτράν», ανέφερε και υπογράμμισε την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης και να είναι αδιάβλητη η εκλογική διαδικασία. «Η σημερινή εικόνα δεν τιμά τη Ν.Δ.», είπε.
Την αντικατάσταση τόσο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όσο και του Ανδρέα Παπαμιμίκου ζήτησε ο βουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την άμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου και αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου. Στη δήλωσή του κάνει λόγο για «μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του κόμματος» και σημειώνει πως η Ν.Δ. οφείλει «μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες». Τονίζει πάντως πως δεν είναι ώρα να αναζητηθούν ευθύνες και ζητάει τη διεξαγωγή της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό.
Πηγή:http://tvxs.gr