20 Νοε 2015

Συλλαλητήριο για τους πλειστηριασμούς στο Σύνταγμα

Λίγο πιο μακριά, στο ελληνικό κοινοβούλιο, υπερψηφίζονταν το πολυνομοσχέδιο EUROKINISSI
Την αντίθεσή τους στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών εξέφρασαν εκατοντάδες πολίτες στο Σύνταγμα, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν, σήμερα (Πέμπτη) το βράδυ, στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ. 
Την ίδια ώρα, λίγο πιο μακριά, στο ελληνικό κοινοβούλιο, ....
υπερψηφίζονταν το πολυνομοσχέδιο που εμπεριέχει σχετικό άρθρο για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. 
Στο επίκεντρο της ΑΔΕΔΥ είναι η «διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, η κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων και η διαγραφή του χρέους».
Εκτός από την ΑΔΕΔΥ, το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν -μεταξύ άλλων- η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ, το Κίνημα Δεν Πληρώνω, η πρωτοβουλία «Πλειστηριασμοί STOP», η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ κ.ά.  Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος της ΛΑ.Ε., Γιάννης Σταθάς. 
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή
Οι διοργανωτές της αποψινής κυβέρνησης αναμένουν κύμα αντιδράσεων και παρεμβάσεων κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί. 
Σημειώνεται ότι το πρωί της Πέμπτης, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν διπλή παράλληλη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. 

Πηγή: efsyn.gr