5 Νοε 2015

Φόρος στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ αντί για ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Την επιβολή φορολογίας στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, σε ποσοστό που θα προσεγγίζει το 5%, εξετάζει η κυβέρνηση ως «ισοδύναμο» προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή του ΦΠΑ 23% στις υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης. Όπως αναφέρει το ....
«Έθνος», με την επιβολή του συγκεκριμένου φόρου εκτιμάται ότι μπορεί να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία περίπου 500 εκατ. ευρώ, ώστε να καλυφθεί η «τρύπα» από την μη επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Εξάλλου, οι ίδιες πηγές θέλουν την ελληνική πλευρά να επανέρχεται με νέα πρόταση, όσον αφορά το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό, όταν ο ιδιοκτήτης της είναι δανειολήπτης που έχει σταματήσει να εξυπηρετεί το δάνειό του.
Η πρόταση αυτή, που αναμένεται να κατατεθεί στους θεσμούς ακόμη και σήμερα το βράδυ ή το αργότερο ως αύριο το μεσημέρι, έρχεται αμέσως μετά τις επαφές του οικονομικού επιτελείου και του πρωθυπουργού με τον Επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για θέματα οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Η νέα ελληνική πρόταση εκτιμάται ότι θα προστατεύει αποτελεσματικά το 70% των κατοικιών που απειλούνται, όταν η προηγούμενη έφτανε το 72%.
Πηγές από το κυβερνητικό επιτελείο δηλώνουν αισιόδοξες ότι θα βρεθεί τελικά η «χρυσή τομή» με τους θεσμούς μέχρι την Δευτέρα το αργότερο, ενώ ακόμη και σε αντίθετη περίπτωση, την λύση θα δώσει τελικά το Eurogroup.
 
Πηγή: topontiki.gr