1 Νοε 2015

Νταβούτογλου: Νίκη της δημοκρατίας το αποτέλεσμα των εκλογών

O πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου περιέγραψε το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα στην Τουρκία, όπου το κυβερνών κόμμα επικράτησε με άνεση συγκεντρώνοντας την απόλυτη πλειοψηφία,...
ως μια νίκη της Δημοκρατίας.
«Σήμερα είναι μια νίκη για τη Δημοκρατία μας και το λαό μας» δήλωσε ο Νταβούτογλου ενώπιον ενός πλήθους υποστηρικτών του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης που είχε συγκεντρωθεί έξω από την οικία του στο Ικόνιο.
«Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα σας υπηρετήσουμε με επάρκεια τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα βρεθούμε ενώπιόν σας για μία ακόμη φορά το 2019» προσέθεσε αναφερόμενος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Το κόμμα του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να συγκεντρώσει σήμερα την απόλυτη πλειοψηφία που είχε χάσει πριν από πέντε μήνες, όπως μετέδωσαν ενημερωτικά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.
Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, το AKP συγκέντρωσε το 49,3% και κέρδισε 316 εκ των 550 εδρών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, μετέδωσαν τα δίκτυα NTV και CNN- T
Πηγή:http://www.enikos.gr