1 Νοε 2015

Το Airbus διαλύθηκε στον αέρα αναφέρει Ρώσος εμπειρογνώμονας

Το ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη το Σάββατο στο Σινά, διαλύθηκε στον αέρα, υποστήριξε σήμερα ένας Ρώσος εμπειρογνώμονας. "Η διάλυσή του έγινε στον αέρα και τα συντρίμμια διασκορπίστηκαν σε...
μια μεγάλη έκταση, περίπου 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων", είπε, από το Κάιρο όπου βρίσκεται, ο Βίκτορ Σοροτσένκο, ο διευθυντής της Διακυβερνητικής Επιτροπής Αεροπορίας (MAK), διευκρινίζοντας ότι ακόμη είναι "πολύ νωρίς για να εξάγουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα".
Η ΜΑΚ είναι αρμόδια για τις έρευνες μετά από ένα αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία. Με την ιδιότητα του επικεφαλής της ο Σοροτσένκο συμμετέχει στην έρευνα για τη συντριβή της πτήσης 9268, σε συνεργασία με τους Αιγύπτιους ειδικούς αλλά και Γάλλους και Γερμανούς εμπειρογνώμονες που εκπροσωπούν την κατασκευάστρια εταιρεία Airbus, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι ειδικοί πρόβαλαν ως πιθανή την υπόθεση της διάλυσης του αεροσκάφους εν πτήσει λόγω του τρόπου με τον οποίο διασκορπίστηκαν τα συντρίμμια.
Οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι βρήκαν τμήματα του αεροσκάφους και απανθρακωμένα πτώματα σε έναν κύκλο με ακτίνα 8 χιλιομέτρων κάτι που, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, δείχνει ότι το αεροσκάφος Airbus A321 δεν κατέπεσε ακέραιο αλλά διαλύθηκε ή εξερράγη εν πτήσει. Ένας αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού που μετέχει στις έρευνες ανέφερε ότι σήμερα η περίμετρος των ερευνών επεκτάθηκε στα 15 χιλιόμετρα.
Διαβάστε επίσης.
Ξεκίνησε η ανάλυση των μαύρων κουτιών του ρωσικού airbus
Εντολή να ελεγχθούν όλα τα αεροσκάφη της Kogalymavia

Πηγή:http://www.enikos.gr