24 Νοε 2015

Θρίλερ με την τύχη των δυο πιλότων - Η Τουρκία υποστηρίζει ότι είναι ζωντανοί

Θρίλερ με την τύχη των δυο Ρώσων πιλότων του ρωσικού μαχητικού, καθώς κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Τουρκίας υποστηρίζουν ότι οι πιλότοι είναι ζωντανοί. Την πεποίθηση ότι οι δυο πιλότοι του ρωσικού μαχητικού, που κατερρίφθη στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας από τουρκικά F-16, είναι...
ζωντανοί παρά τα όσα υποστηρίζουν τουρκμένοι αντάρτες, εξέφρασε εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης.
«Οι μονάδες μας, οι οποίες έλαβαν την πληροφορία πως οι δύο πιλότοι είναι ζωντανοί, εργάζονται για να τους παραλάβουν από τους αντιπολιτευόμενους αντάρτες ασφαλείς», ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος.
Διοικητές των τουρκμενικών δυνάμεων ισχυρίστηκαν νωρίτερα ότι πυροβόλησαν και σκότωσαν και τους δύο Ρώσους πιλότους του μαχητικού αεροσκάφους SU-24, υποστηρίζοντας ότι έχουν στην κατοχή τους και τις δύο σορούς
Ο επικεφαλής της 2ης μεραρχίας των Τουρκμένων ανταρτών, Αλπασλάν Τζελίκ, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο Dogan:
«Σκοτώσαμε τους πιλότους ενώ προσγειώνονταν με αλεξίπτωτα. Οι σοροί τους είναι εδώ».
Οι δύο πιλότοι εκτοξεύθηκαν ζωντανοί από το φλεγόμενο αεροσκάφος και κατά την προσγείωσή τους, δέχτηκαν τα πυρά των ανταρτών.
Λίγη ώρα αργότερα, οι ίδιοι οι αντάρτες έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ιδιαίτερα σκληρό βίντεο, το οποίο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, απαθανατίζει τον έναν από τους δύο πιλότους νεκρό. Παρόλα αυτά, η αυθεντικότητα των εικόνων ελέγχεται.