24 Νοε 2015

Τέλη Κυκλοφορίας 2016: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια στο taxis net

Ανέβηκαν στο Taxisnet τα ειδοποιητήρια για τα νέα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία πλέον υπολογίζονται με τις αλλαγές που ψηφίστηκαν με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο. Για να μάθετε το ύψος των τελών που αντιστοιχεί στο αυτοκίνητό σας αλλά και για να εκτυπώσετε το...
ειδοποιητήριο, θα πρέπει να μπείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr), να επιλέξετε την εφαρμογή τελών κυκλοφορίας, να βάλετε τους προσωπικούς σας κωδικούς στο Taxisnet και στη συνέχεια, να επιλέξετε "Εκτύπωση Εντύπου Τελών Κυκλοφορίας".
Με το ειδοποιητήριο αυτό μπορείτε να εξοφλήσετε τα τέλη που αναλογούν στο όχημά σας σε οποιαδήποτε τράπεζα, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στα ΕΛ.ΤΑ., καθώς και μέσω web banking με τη χρήση της σχετικής ταυτότητας οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο. Θα πρέπει να τα πληρώσετε έως τις 31/12 αλλιώς διπλασιάζονται αφού μπαίνει πρόστιμο.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ
Οι νέες κατηγορίες στα τέλη κυκλοφορίας με βάση το έτος ταξινόμησης:
Α' ταξινόμηση στην Ελλάδα έως το 2000
Α' ταξινόμηση από το 2001 εως το 2005
Α' ταξινόμηση από το 2006 και μετά
Διατηρείται ο διαχωρισμός για επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα πρώτη φορά μετά την 1η Νοεμβρίου 2010
Στις τρεις πρώτες κατηγορίες τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται με βάση τον κυβισμό και είναι ενιαία για αυτοκίνητα έως 1.357 κυβικά, ενώ τα αυτοκίνητα πρώτης κυκλοφορίας έως το 2000 πληρώνουν λιγότερα από τα νεότερα αυτοκίνητα.
Για αυτοκίνητα για τα οποία τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων η πρώτη κλίμακα στην οποία επιβάλλονται μηδενικά τέλη (0-100 γρ. διοξειδίου) περιορίζεται στα 90 γρ. διοξειδίου και στη συνέχεια, ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων, επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας τα οποία κυμαίνονται από 0,9 ευρώ ανά γραμμάριο CO2 έως 3,72 ευρώ.
Πηγή:http://www.newsit.gr