18 Νοε 2015

Παναγροτικό συλλαλητήριο σήμερα 18/11 στην Αθήνα – Αλληλεγγύη από την ΑΔΕΔΥ

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα δίνουν αύριο ραντεβού στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο φορολόγησής τους αλλά και τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό. Το παναγροτικό συλλαλητήριο θα ....
αρχίσει στις 11.00, στην πλατεία Συντάγματος, ενώ αντιπροσωπεία των αγροτών πρόκειται να επιδώσει ψήφισμα στο υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή.
«Μόνο από την κεντρική και δυτική Μακεδονία κατεβαίνουμε με περισσότερα από 40 λεωφορεία», αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο συντονιστής της Πρωτουβουλίας Αγροτών Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι στο συλλαλητήριο θα δώσουν το «παρών» αγρότες μεταξύ άλλων από την Ήπειρο, τη Θεσπρωτία, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.
Στο συλλαλητήριο των αγροτών θα λάβουν μέρος επίσης η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Αγροτικών Προιόντων Λαϊκών Αγορών, η προσυγκέντρωση των οποίων θα γίνει στις 09 το πρωί, στην Πλατεία Βάθη, έξω από το κτήριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10.00 το πρωί.
Ανακοίνωση αλληλεγγύης της ΑΔΕΔΥ
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στον πολύμορφο και δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας μας.
Ο αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι από τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται βάναυσα από το 3ο μνημόνιο και γενικότερα από τις πολιτικές των Κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωτογενής τομέας που θα έπρεπε να είναι ο θεμέλιος λίθος της οικονομίας μας κινδυνεύει με εξαφάνιση. Εάν εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου δεν θα μπορέσει να επιβιώσει κανείς νέος αγρότης ή κτηνοτρόφος.
Την απάντηση τη δίνουν για άλλη μια φορά οι εξουθενωμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι με την Πανελλαδική τους κινητοποίηση. Αντιστέκονται στη λαίλαπα των νέων μέτρων και δίνουν μάχη για να επιβιώσουν οι οικογένειές τους, για να υπάρχει αύριο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και να μη διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζομένους, ανέργους, αγρότες, κτηνοτρόφους, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους ο κοινός τους αγώνας για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη του Γενικού της Συμβουλίου, τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων και τους εργαζομένους στο Δημόσιο να δώσουν το παρών στην πανελλαδική κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα.

Πηγή: ΜΕΤΑ