29 Οκτ 2015

Η ώρα του ξεσηκωμού για τους αγρότες της Κρήτης - Μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου

Μήνυμα στην Κυβέρνηση και τα σκληρά μέτρα που σχεδιάζει να επιβάλει στον κλάδο η σημερινή παγκρήτια κινητοποίηση
Σε μια μεγαλειώδη κινητοποίηση που στέλνει ξεκάθαρο και βροντερό μήνυμα απέναντι στην Κυβέρνηση και τα σκληρά μέτρα που σχεδιάζει να επιβάλει στον κλάδο, συμμετέχουν οι αγρότες από κάθε γωνιά του νησιού που πραγματοποιούν σήμερα παγκρήτιο συλλαλητήριο ....στο Ηράκλειο. Το ραντεβού δόθηκε έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο όπου  απο νωρίς συγκεντρώθηκαν οι αγρότες και απο τους τέσσερις νομούς του νησιού με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μεγάλος αριθμός αγροτώνκατέφτασε από τον Άγιο Νικόλαο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Η περιοχή στο Γιόφυρο "μπλόκαρε" από τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα ενώ με απόφαση του συντονιστικού οργάνου ξεκίνησε η μηχανοκίνητη πορεία που κινείται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από την λεωφόρο 62 Μαρτύρων, την Καλοκαιρινού και τη Λεωφόρο Δικαιοσύης μέχρι την πλατεία Ελευθερίας και την Περιφέρεια Κρήτης.
Παράλληλα, στα Χανιά οι κτηνοτρόφοι προχώρησαν στον αποκλεισμό του κόμβου των Μουρνιών. 
Στο πλευρό των αγροτών έχουν ταχθεί αρκετοί δήμοι του νησιού που στηρίζουν την κινητοποίηση κλείνοντας τις υπηρεσίες τους αλλά και οι έμποροι που κατεβάζουν ρολά στα μαγαζιά τους. 
Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ο δήμος Ηρακλείου αναφέρει:
Στο πλευρό των αγροτών βρίσκεται και ο Δήμος Ηρακλείου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των αγροτικών φορέων. Έτσι η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου αποφάσισε να προχωρήσει σε κλείσιμο των Δημοτικών Υπηρεσιών, σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι δημοτικοί υπάλληλοι να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί.
Συμπαράσταση και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου: 
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου συμπαραστέκεται στον αγώνα των αγροτών της Κρήτης για να μπορέσουν να παραμείνουν στα χωριά τους, καλλιεργώντας τη γη τους χωρίς απαγορευτικό κόστος,   παράγοντας υγιεινά προϊόντα και διαθέτοντας τη σοδειά τους στους καταναλωτές σε προσιτές τιμές χωρίς μεσάζοντες, να φορολογηθούν δίκαια  και να πάρουν μια σύνταξη, ικανή να τους εξασφαλίσει αξιοπρεπή διαβίωση.
 Eνώνει τη φωνή των μελών του στο αίτημα για ρύθμιση των δανειακών τους υποχρεώσεων  με τρόπο που θα τους επιτρέπει να συνεχίσουν να παράγουν  και για την προστασία της 1ης κατοικίας τους  από διαδικασίες πλειστηριασμών «fast track» σε βάρος τους ,  σύμφωνα με τον Νέο ΚΠολΔ, για τον οποίο και συγκεκριμένα για μια σειρά τροποποιήσεις του, που περιορίζουν το δικαίωμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη προς όφελος των οικονομικά ισχυρών, απεργούν τα μέλη του στις 12-11-2015 .
Στο πλευρό των αγροτών ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου:
Σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας εκφράζει την συμπαράσταση του, στον αγώνα των αγροτών του νησιού μας για τα δίκαια αιτήματά του που αφορούν την υπέρογκη φορολογία τους, το ασφαλιστικό, το αυξημένο ΦΠΑ, το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους και τις ρυθμίσεις των χρεών τους.
  Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου καλεί τα μέλη του να κλείσουν τα καταστήματά τους, συμπαραστεκόμενοι την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 από 12 το μεσημέρι έως 14.00, τις ώρες δηλαδή διεξαγωγής του συλλαλητηρίου και καλεί  την Κυβέρνηση, έστω και τώρα να σκύψει με προσοχή πάνω από τα αγροτικά προβλήματα και να φροντίσει για την άμεση επίλυσή τους.
Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών νομού Ηρακλείου :
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών νομού Ηρακλείου, με απόφαση του Δ.Σ., συμπαραστέκεται στον αγώνα των αγροτών ενάντια στα μέτρα που κατεδαφίζουν τα ήδη χαμηλά εισοδήματά τους, που πλήττουν  άμεσα τους ίδιους, τις οικογένειες τους, τα παιδιά τους, τα παιδιά μας.
Τα μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση και δανειστές οδηγούν στην εξαθλίωση τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, στο ξεπούλημα της αγροτικής γης, στην κυριαρχία μεγάλων εταιρειών στον πρωτογενή τομέα και στη διατροφική εξάρτηση μας από παγκόσμια  ολιγοπώλια. 
Καλούμε τις Ενώσεις, τους Συλλόγους Γονέων και κάθε πολίτη να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνεται στο Ηράκλειο την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 201.
Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στους αγρότες όχι μόνο γιατί αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, αλλά γιατί και η δική μας επιβίωση, η επιβίωση και το μέλλον των παιδιών μας εξαρτάται από την αγροτική παραγωγή, αφού είναι θέμα διατροφικής αυτάρκειας και ασφάλειας.


Πηγή: cretalive.gr