21 Οκτ 2015

Έρχεται και δεύτερο νομοσχέδιο κατά του κόσμου της εργασίας – Τι θα περιλαμβάνει

Κατά τα φαινόμενα, χθες Τρίτη, ξεκίνησαν οι συζητήσεις των τοκογλύφων - δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση, για την πορεία πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ, αλλά και για την πρώτη ....
αξιολόγηση του νέου ελληνικού προγράμματος.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Bloomberg», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα Οκτωβρίου, που ψηφίστηκε την Παρασκευή και έδωσε ένα ακόμα πλήγμα στο βιωτικό επίπεδο των εργαζομένων, των συνταξιούχων, του λαού, δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της υποδόσης.
Αυτό σε... ελληνική μετάφραση σημαίνει πως οι επικεφαλής των τοκογλύφων αναμένεται να θέσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όλες τις εκκρεμότητες που απομένουν για να συμπληρωθούν τα 49 προαπαιτούμενα και να εκταμιευθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ, και παράλληλα θα δρομολογήσουν τα επιπλέον μέτρα που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, πολλά μέτρα που δεν έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα δεν αποκλείεται να περάσουν στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων και έτσι οι εκταμιεύσεις των υποδόσεων των 2 και 1 δισ. ευρώ να γίνουν μαζί, αφού υλοποιηθούν όλα τα μέτρα.
Τι περιλαμβάνει το επόμενο πολυνομοσχέδιο
Το επόμενο πολυνομοσχέδιο που θα συζητηθεί με τους εκπροσώπους των θεσμών αναμένεται να περιλαμβάνει μια σειρά από βαριά μέτρα, όπως:
1. Δεύτερη φάση του Ασφαλιστικού:
  • στενότερη σύνδεση εισφορών – παροχών, που οδηγεί σε χαμηλότερες συντάξεις
  • αύξηση εισφορών ΟΓΑ
  • νέος υπολογισμός εισφορών του ΟΑΕΕ
  • κατάργηση Φόρων Υπέρ Τρίτων
2. Ισοδύναμα για απόφαση ΣτΕ με ετήσιο κόστος 2 δισ. ευρώ.
3. Κατάργηση ΕΚΑΣ - Άμεση εφαρμογή από Μάρτιο του 2016 για 70.000 συνταξιούχους.
4. Νέα φορολογική κλίμακα για μισθωτούς, συνταξιούχους - Ενσωμάτωση έκτακτης εισφοράς.
5. Αύξηση του φόρου στο εισόδημα από ενοίκια.
6. Αύξηση του φόρου εισοδήματος στους αγρότες από 13% στο 20%.
7. Νέο Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο - Επέκταση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Με πληροφορίες από eklogika.gr

Πηγή: ΜΕΤΑ