22 Οκτ 2015

Φονική κακοκαιρία - Νεκρός 40χρονος στο Μενίδι

Τραγικές συνέπειες είχε η κακοκαιρία που έπληξε την Αττική. Ένας 40χρονος έχασε τη ζωή του στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μαυροπηγής στο Μενίδι. Σύμφωνα με πληροφορίες από την...
Πυροσβεστική ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ένας άνδρας 40 ετών και μια 70χρονη,  είχε ακινητοποιηθεί καθώς ο δρόμος είχε μετατραπεί σε ποτάμι. Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Όταν απεγκλωβίστηκε ο άνδρας διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τις αισθήσεις του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 40χρονος κατέληξε. Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα. Η 70χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς με τραύματα στο κεφάλι.
Κατέρρευσε ακατοίκητο τριώροφο στο Καματερό
Μία ακατοίκητη τριώροφη πολυκατοικίας κατέρρευσε στο ρέμα της Εσχατιάς στο Καματερό, ευτυχώς χωρίς θύματα, αφού είχε εκκενωθεί από πέρσι.


Η τριώροφη πολυκατοικία που κατέρρευσε βρίσκεται στο ρέμα της Εσχατιάς, στο ύψος της συμβολής με Κωστή Παλαμά.
Στην περιοχή αποστάλθηκε άμεσα κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και μηχανήματα, προκειμένου να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά, καθώς υπάρχουν φόβοι για ανάσχεση της ροής και πλημμυρικά φαινόμενα, ενόψει της αναμενόμενης κλιμάκωσης της κακοκαιρίας.
Σημειώνεται ότι το κτίριο είχε εκκενωθεί από πέρσι, με ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής που είχε διαβλέψει τον υψηλό κίνδυνο για μια τέτοια εξέλιξη.
Η Περιφέρεια Αττικής είχε προβεί σε παρεμβάσεις υποστήριξης του κτιρίου, αλλά όπως αποδείχθηκε εις μάτην. Η τριώροφη οικοδομή είχε νομιμοποιηθεί.

Απεγκλωβίστηκε ο μαθητής που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην Πετρούπολη- ΒΙΝΤΕΟ
Αίσια κατάληξη είχε το περιστατικό που σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί στη περιοχή της Πετρούπολης,  με τον εγκλωβισμό ενός μαθητή κάτω από ένα αυτοκίνητο.


Συγκεκριμένα, τα ορμητικά νερά παρέσυραν το νεαρό παιδί, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ίδια του η ζωή.
Τέλος, καταβλήθηκαν προσπάθειες για τον απεγκλωβισμού του νεαρού παιδιού τόσο από τους γονείς του όσο και από τους γείτονες και έτσι η υπόθεση είχε θετική έκβαση.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από τα ξημερώματα ολόκληρη την χώρα, ενώ πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορες περιοχές.
Νέφωση που θυμίζει... "ανεμοστρόβιλο" στο Ψυχικό
Στο Ψυχικό, μάλιστα, αναγνώστης του enikos.gr κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες, με τον ουρανό να δείχνει πιο άγριος από ποτέ. "Μοιάζει με ανεμοστρόβιλο" είναι το σχόλιο του αναγνώστη μας.


Πηγή:http://www.enikos.gr