28 Σεπ 2015

Συνταξιούχοι ΕΛΤΑ σε Κατρούγκαλο: Μην ξεχνάς τι έπαθαν οι προηγούμενοι κυβερνώντες με τις περικοπές

«Σας καλούμε να μην ακολουθήσετε το παράδειγμα των προηγούμενων κυβερνήσεων, που και γι’ αυτό το λόγο μπήκαν στο περιθώριο, καθώς έκαναν περικοπές στο σύνολο των αποδοχών των συνταξιούχων, με αποτέλεσμα να ισοσκελιστούν με τις χαμηλές, στις ....
οποίες δεν έγιναν πολλές περικοπές, χωρίς να σκεφτούν ότι διέλυαν κάθε αναλογικότητα, που πρέπει να ισχύει και στις συντάξεις», προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, με επιστολή του, τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.
Οι συνταξιούχοι ΕΛΤΑ του ζητούν να βάλει «τέλος στην περαιτέρω εξαθλίωση των συνταξιούχων, δεδομένου ότι μνημονιακές υποχρεώσεις είναι βγαλμένες μέσα από τους χειρότερους εφιάλτες μας, που μας κατέστησαν αποδιοπομπαίους τράγους της κρίσης» και δηλώνουν ανήσυχοι «για τις δηλώσεις σας, ότι ενδέχεται να χρειαστεί νέα περικοπή στις συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ, οι οποίες κάκιστα χαρακτηρίζονται ως υψηλές».
«Γνωρίζετε ασφαλώς», του υπογραμμίζουν, «ότι οι λεγόμενες “υψηλές” συντάξεις, έχουν υποστεί τόσες μειώσεις με νόμους που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί από το ΣτΕ (4093/2012 και 4051/2012), που μόνο πλέον κατ’ όνομα θεωρούνται υψηλές».
«Είμαστε βέβαιοι», καταλήγουν αφήνοντας παράλληλα έμμεσες αιχμές για αδυναμία της κρατικής μηχανής να αντιμετωπίσει τις πραγματικές «πληγές» του ασφαλιστικού συστήματος, «ότι δε θα ακολουθήσετε την πετατημένη, δηλαδή μείωση δαπανών-κόψιμο συντάξεων, αλλά θα αναζητήσετε “πηγές” εσόδων που σίγουρα θα προκύψουν από τη μείωση της ανεργίας, την καταπολέμηση της εισφοροφυγής, τον τερματισμό τη “μαύρης” εργασίας και την είσπραξη των ποσών από τους μεγαλοφειλέτες».
  • ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της επιστολής.

Πηγή: ΜΕΤΑ