25 Αυγ 2015

Ολάντ αποθεώνει Τσίπρα: Θαρραλέα η απόφαση να μείνει στο ευρώ

Το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έπλεξε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, χαρακτηρίζοντας θαραλλέα την απόφασή του να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη παρά τις διαφορετικές προτάσεις που δέχτηκε....
"Θα μπορούσε να είχε κάνει άλλες επιλογές. Ορισμένοι τις είχαν προτείνει" δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος μιλώντας σε Γάλλους διπλωμάτες, στο ετήσιο συνέδριό τους, το απόγευμα της Τρίτης.

Και με τη φράση "κράτησε την Ελλάδα στην ευρωζώνη" ο Φρανσουά Ολάντ εννοούσε την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να συμφωνήσει στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

Παράλληλα, ο Ολάντ κάλεσε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μάθουν από την ελληνική κρίση και να ενισχύσουν τα θεμέλια της ευρωζώνης. Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός κοινού προϋπολογισμού για επενδύσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης, καθώς επίσης και της θέσπισης δημοσιονομικών και κοινωνικών πολιτικών που ακολουθούν μία κοινή γραμμή.

Τόνισε δε ότι εξαρτάται από τη Γαλλία και τη Γερμανία, από τον ίδιο και τη Μέρκελ δηλαδή, αν θα προτείνουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την ευρωζώνη. «Μπορεί να υπάρξει δημοσιονομική και κοινωνική σύγκλιση ανάμεσα στις οικονομίες και μπορούμε επίσης να διεκδικήσουμε περισσότερα δικαιώματα, κυρίως στα εργασιακά θέματα», τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ.

 
Πηγή: tanea.gr
Πηγή:http://www.newsit.gr