31 Αυγ 2015

Έκτακτη σύνοδος της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό

Στις 14 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες
Στις Βρυξέλλες θα βρεθούν οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. στις 14 Σεπτεμβρίου για να παραστούν σε μια ακόμη σύνοδο για το μεταναστευτικό με στόχο να βρεθούν από κοινού λύσεις.
Το Λουξεμβούργο ανακοίνωσε την σύγκληση της ....
σύσκεψης με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου της χώρας, Ζαν Ασελμπορν, να δηλώνει «Με στόχο να εκτιμήσουμε την κατάσταση, τις πολιτικές δράσεις που είναι σε εξέλιξη και να συζητήσουμε νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής απάντησης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπορν αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο».
Την διεξαγωγή της συνόδου είχαν ζητήσει κατά τη συνάντησή τους οι υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας. 
Οι Μπερνάρ Καζνέβ, Τόμας ντε Μεζιέρ και Τερέζα Μέι «ζητούν από τη λουξεμβούργια προεδρία της Ε.Ε. να οργανώσει ένα πρώτο συμβούλιο τις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε αυτό να προετοιμάσει αποτελεσματικά τις αποφάσεις του συμβουλίου της 8ης Οκτωβρίου και, να προχωρήσει σε συγκεκριμένη βάση».
Κατά τη συνάντησή τους οι τρεις υπουργοί υπογράμμισαν την «ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργείται από αυτή τη ροή μεταναστών».
Υπενθυμίζουν κυρίως την «επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν, το αργότερο πριν  από το τέλος του έτους, στην Ελλάδα και την Ιταλία, κέντρα διαλογής ώστε εκεί να γίνεται η διάκριση μεταξύ των προσώπων που μπορεί να ζητήσουν τη χορήγηση του καθεστώτος του πρόσφυγα και των παράνομων οικονομικών μεταναστών.

Σκληραίνουν τη στάση τους οι Ολλανδοί

Την ίδια στιγμή η Ολλανδία ετοιμάζεται να καταστήσει πιο αυστηρή την πολιτική της  για τη χορήγηση ασύλου διακόπτοντας την παροχή τροφής και στέγης στους ανθρώπους που δεν συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν πρόσφυγες.
Όσοι δεν καταφέρουν να αποκτήσουν πολιτικό άσυλο θα έχουν στέγη μόνο για «λίγες εβδομάδες» μετά την απόρριψη της αίτησής τους, αν δεν συμφωνήσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Στη συνέχεια είτε θα απελαύνονται είτε θα πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους τον εαυτό τους.

Πηγή: efsyn.gr