6 Ιουλ 2015

Βαρουφάκης: Ανάψαμε ένα μικρό κεράκι

"Η μοναδική είδηση σήμερα πρέπει να είναι το μεγαλειώδες «όχι» του ελληνικού λάου και ο τρόπος που η κυβέρνηση πρέπει να κεφαλαιοποιήσει αυτή την ιστορική στιγμή" σημείωσε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης,... κατά την τελετή παράδοσης -  παραλαβής στον νέο υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
"Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση, έχουμε μια κοινή διάγνωση με τον Ευκλειδη Τσακαλώτο: το πρόβλημα των τελευταίων 5 ετών είναι η ανάδραση μεταξύ της αυτοτροφοδοτούμενης λιτότητας, της ύφεσης, της ανισότητας και του μη βιώσιμου χρέους." «Ο κοινός στόχος μας είναι το σπάσιμο του ανατροφοδοτούμενου κύκλου.» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.
Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε  και στα ανοιχτά θέματα του υπουργείου Οικονομικών ενώ παράλληλα έκανε μια σύντομη αποτίμηση του έργου των τελευταίων πέντε μηνών. Μέχρι το Σεπτέμβριο, όπως είπε, εκτιμά ότι θα έχει επιτευχθεί ένα σοβαρό πλήγμα στη φοροδιαφυγή, που θα αποφέρει σημαντικά έσοδα. Πρόσθεσε ότι το δεύτερο ζητούμενο είναι η φορολογική αναδιάρθρωση και τρίτο ζητούμενο οι start ups επιχειρήσεις.
Κλείνοντας ο κ. Βαρουφακης επεσήμανε ότι «αυτό που κάναμε όλους αυτούς τους μήνες ήταν, αντί να αναθεματίζουμε το σκοτάδι, να ανάψουμε ένα μικρό κεράκι.»   
Δείτα το βίντεο από το Μega:

Πηγή:http://www.enikos.gr