29 Ιουλ 2015

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα χρειάζεται γενναία αναδιάρθρωση χρέους

Νέα παρέμβαση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους έκανε σήμερα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, δηλώνοντας ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη μία γενναία αναδιάρθρωση του χρέους της»....
Η Κριστίν Λαγκάρντ παρουσίασε επίσης τα τέσσερα σημεία - κλειδιά για μία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα. Όπως είπε οι τέσσερις αυτοί άξονες συνίστανται στη δημοσιονομική προσαρμογή, στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στην επαρκή χρηματοδότηση και στην αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.
Όπως πρόσθεσε, στην περίπτωση της Ελλάδας, ουσία έχει η δράση και οι πράξεις.
«Οι Έλληνες πρέπει να αναλάβουν την ιδιοκτησία του προγράμματος», τόνισε η διευθύντρια του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι περιμένει από τις ελληνικές αρχές να προτείνουν νομοθετήματα, να τα συζητήσουν, να τα ψηφίσουν και το πιο σημαντικό, όπως είπε, να τα υλοποιήσουν.
Τέλος έκανε γνωστό ότι έλαβε την επιστολή από την Αθήνα που προσκαλεί το ΔΝΤ να συνεργαστεί με τους Έλληνες στο προτεινόμενο πρόγραμμα.
Αναφορικά με την ευρωπαϊκή οικονομία διαβεβαίωσε ότι η ευρωζώνη έχει αρχίσει να «στρίβει» από τη γωνία, προσθέτοντας ότι έχει αρχίσει να ξεπερνάει την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών. «Oι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι θετικές» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενη στην παγκόσμια οικονομία, τόνισε ότι η ανάπτυξη είναι «χλιαρή», καθώς «η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη».
Πηγή:http://tvxs.gr